Sûnenz
Gezond en vitaal ouder worden
bij Sûnenz
dansend ouder echtpaar sunenz

Evaluatie Regiopoli en Verrichtingen

Onlangs zijn de resultaten gepresenteerd van de Regiopoli en Verrichtingen over de periode jan. t/m mei 2017. Hieronder de belangrijkste bevindingen op een rij:

 

Regiopoli:

  • Bijna alle huisartsen in de regio verwijzen door naar de Regiopoli. Het aantal patiënten dat verwezen wordt neemt hierdoor toe. In de eerste vijf maanden van 2017 werden 2 maal zoveel patiënten verwezen naar de cardioloog, dermatoloog of orthopeed op de Regiopoli t.o.v. diezelfde periode in 2016.  

 

  • Voor de orthopedie zijn er nieuwe indicaties bijgekomen zoals achillespeesklachten en lage rugklachten.

 

  • In april 2017 is het vierde specialisme ‘Gynaecologie’ gestart op de Regiopoli. Iedere donderdagmiddag houdt één van de gynaecologen uit Nij Smellinghe spreekuur in Sûnenz. De spreekuren worden druk bezocht. Daarom zal er zeer binnenkort een extra spreekuur bijkomen.

 

  • Vanaf heden kunt u als huisarts één of meerdere dagdelen mee lopen met de specialisten op de Regiopoli. Huisartsen kunnen zich hiervoor aanmelden bij het bestuur van de huisartsencoöperatie.

 

  • De werkgroep Regiopoli onderzoekt verdere mogelijkheden om de Regiopoli uit te breiden met nieuwe specialismen en/of indicaties.

 

  • Na een bezoek aan de Regiopoli in Sûnenz wordt patiënten gevraagd deel te nemen aan een korte klanttevredenheidsonderzoek. Patiënten beoordelen de Regiopoli met een gemiddeld rapportcijfer van 8,7.

 

 

Verrichtingen:

  • Sinds de start van  de anderhalvelijnsmodule ‘Verrichtingen’ in januari jl. hebben verscheidene patiënten een chirurgische ingreep laten doen in Sûnenz. Het betreft hier verrichtingen onder lokale verdoving op het gebied van heelkunde en dermatologie. Wekelijks voeren dermatologen en/of chirurgen uit Nij Smellinghe de verrichtingen uit in Sûnenz.
  • Inmiddels zijn er enkele huisartsen die belangstelling hebben getoond om zelf opgeleid te worden tot gespecialiseerd huisarts zodat zij in de toekomst deze verrichtingen zelf kunnen uitvoeren binnen de anderhalve lijn. Mogelijk geïnteresseerde huisartsen worden uitgenodigd om zich aan te melden voor deze opleiding via het bestuur van de huisartsencoöperatie.
  • Na een bezoek aan de Verrichtingen in Sûnenz wordt patiënten gevraagd deel te nemen aan een korte klanttevredenheidsonderzoek. De verrichtingen worden beoordeeld met een 9.

 

 

 

Conclusie klanttevredenheid

  • Ruim de helft van de patiënten geeft aan in de toekomst bij voorkeur verwezen te worden naar het anderhalvelijnscentrum Sûnenz voor een consult op de Regiopoli of een Verrichting.De eigen bijdrage, korte wachttijd, toegankelijkheid en persoonlijke benadering zijn hierbij de belangrijke argumenten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.