Sûnenz
Gezond en vitaal ouder worden
bij Sûnenz
dansend ouder echtpaar sunenz

Filmtip: Alice's adventures in Wonderland

Alice’s Adventures in Wonderland (ballet)

Maandag 23 oktober live te zien in De Bios Drachten

 

Volg Alice op haar tocht door het konijnenhol in Christopher Wheeldons uitbundige ballet, geïnspireerd op het geliefde boek van Lewis Carroll.

 

Op een zonnige middag ziet Alice tijdens een tuinfeestje tot haar verbazing Lewis Carroll, een vriend van haar ouders, in een wit konijn veranderen. Als ze hem achtervolgt tot in een konijnenhol, worden de gebeurtenissen steeds merkwaardiger… Alice komt terecht in

Wonderland, waar ze de meest vreemde wezens ontmoet. Ze raakt diep onder de indruk van de charmante hartenboer, die op de vlucht is vanwege taartendiefstal. Maar als de verwarring ten top stijgt, schrikt Alice met een ruk wakker. Was het allemaal maar een droom?

Christopher Wheeldons Alice’s Adventures in Wonderland bestormde in 2011 het podium met een explosie aan kleuren, magische scènes en choreografische vondsten. De muziek van Joby Talbot combineert een hedendaags klankenpalet met hartveroverende melodieën die teruggrijpen op negentiende-eeuwse balletklassiekers.

Het hoogst originele en oogverblindende decorontwerp van Bob Crowley maakt gebruik van zo uiteenlopende zaken als poppenspel en projectie om Wonderland zo realistisch mogelijk ten tonele te voeren. Alice ontmoet een hele reeks buitengewone, maar direct herkenbare personages, van de overspannen hartenkoningin tot een als kaartspel verkleed corps de ballet, een kronkelende rups en een tapdansende Gekke Hoedenmaker. Maar het ballet gaat ook de duisterder onderstromen van het verhaal van Lewis Carroll niet uit de weg: de nachtmerrieachtige keuken, de griezelig lichaamloze Cheshire Cat en de uitzinnige theevisite worden allemaal levendig in beeld gebracht. Het smaakmakende resultaat, waarin dans van wereldformaat samengaat met betoverend familieamusement, toont The Royal Ballet op zijn best.


Choreografie     Christopher Wheeldon

Muziek                 Joby Talbot

 

Geschatte tijdsduur programma: 2 uur en 50 minuten, inclusief twee pauzes.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.