Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Wereldmaaltijd - Bolivia

7-8-2017 17:30 tot 21:00

 

 

Bolivia, land van cultuur en natuur

 

                     

 

Dit land is het hoogstgelegen land van de wereld. Deze voormalige spaanse kolonie aan de westkust van Zuid Amerika was waardevol door de zilvermijnen. De bezitters van deze mijnen werden  zilverbaronnen genoemd. Het meest bekend is het land door de overblijfselen uit de Inca cultuur en daarvoor moet men in de omgeving van La Paz zijn…

 

Het land is genoemd naar Simon Bolivar nadat de onafhankelijkheid werd uitgeroepen in 1825.

Een rijk land is het, want naast zilver wordt er ook tin gevonden. Helaas is er door de politieke instabiliteit geen welvaart voor de diverse bevolkingsgroepen zoals de Indianen, Mestiezen, Afrikanen en uiteraard Europeanen die hun geluk in dat Spaanstalige land met z’n enorme oerwouden rond de Amazone trachten te vinden. Andersom kennen wij de Bolivianen die op markten hier in Nederland op de panfluit spelen en hun alpacakleding trachten te verkopen. Alles is kleurrijk en divers.

 

Uit Bolivia komen dus de verfijnde metalen en kleding omdat men van oudsher de weefkunst machtig was alsook houtproducten.                          

 

Boliviaans voedsel bestaat uit vis, groente en fruit, aardappelen en rijst. Men drinkt graag koffie!!! Koffie is het product wat als één der eerste producten – met rijst, en suiker – in de Wereldwinkels verkocht werd ( 1970!)  Het is nog steeds ruim voorradig in de winkels en door Fair Trade koffie te kopen en te drinken helpen we,  terwijl we genieten mee aan het verhogen van de levensstandaard van de mensen op de koffie plantages.

 

In de Wereldwinkels worden ook zilveren sieraden verkocht evenals handgeweven sjaals. Bijzonder is het verhaal van de ‘dromenvanger”. Van de indianen wordt verteld dat zij elkaar s’ochtends na het ontwaken hun dromen vertellen. De kunst is om de dromen te ‘vangen’ en in de herinnering bewaren.

 

Geniet van uw Boliviaanse maaltijd en  droom daarna inspirerend!!

 

MENU

Voorgerecht:
Quinoa soep

Hoofdgerecht:

Boliviaanse chichama

Picante de pollo

Sabor latino

Aardappel

Ensalade de colofon

Nagerecht:

Compote de durazno

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.