Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Drachten in Dialoog

Op verschillende plaatsen in Drachten staan op 7 november tafels waar mensen in gesprek gaan over een bepaald onderwerp. Een van deze gesprekstafels staat in Sûnenz van 10.00 tot 12.30 uur.

 

Dit jaar zijn de onderwerpen: ‘Samen meer doen voor je buurt’. Onder begeleiding van een ervaren gespreksleider vertellen mensen over hun ervaringen en ideeën. Iedereen mag zijn eigen verhaal vertellen, daar is alle ruimte voor. Het gaat dus niet om wie gelijk heeft maar om open te staan voor andere invalshoeken. Om te leren van elkaar. Daardoor verbreed je je eigen visie op de wereld. Dit alles leidt tot verbinding met anderen in onze maatschappij. Het gesprek duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur.

 

Waarom meedoen

Je ontmoet nieuwe mensen, je krijgt een bredere blik op de wereld en je leert op een andere manier met elkaar in gesprek gaan. Het versterkt de samenwerking tussen inwoners onderling en tussen inwoners en organisaties. Hieruit kunnen nieuwe plannen ontstaan. Mensen gaan zich ook meer betrokken voelen bij elkaar, hun plaats, wijk of buurt.

 

Voor wie

Iedereen kan meedoen: jongeren, ouderen, mensen van buitenlandse afkomst, mensen met of zonder beperking, werkende en niet werkende mensen enz. Iedereen die wil weten hoe andere mensen denken over het gekozen onderwerp.Meedoen is gratis.

Tip: neem daarna een lekker broodje mee uit de MinimarktPlus of ga gezellig lunchen in ons restaurant Sûnenz.(Niet gratis).

 

 

Ontstaan

De Dag van de Dialoog is voor het eerst georganiseerd na de aanslagen in Amerika op 11 september 2001. Veel mensen ergerden zich aan het vervreemden van verschillende bevolkingsgroepen. Zo worden bepaalde groepen mensen minder goed geaccepteerd in onze samenleving omdat ze een andere achtergrond, geloof of huidskleur hebben. Ergens bij horen is minder vanzelfsprekend geworden.  Ook willen mensen vrij en onafhankelijk zijn, waardoor soms het gevoel voor eensgezindheid minder is geworden.

 

De Dag van de Dialoog is in 2012 uitgegroeid tot 80 steden waar ongeveer 21.000 mensen hebben deelgenomen aan een dialoogtafel voor een goed gesprek. In Friesland vond dit in 2012 voor de eerste keer plaats in Leeuwarden, Heerenveen en Drachten.

 

Deelname
Heb je interesse in deelname? Dan kan je je aanmelden via a.lucas@zuidoostzorg.nl

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.