Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Een inspirerende Ideathon

Vrijdag 25 november heeft Sûnenz met een aantal ouderen meegedaan aan een Ideathon. Een Ideathon is als het ware een snelkookpan waarin ideeën in korte tijd werkelijkheid worden.

In een 8 uur durende brainstormsessie dachten we na over ouder worden, mobiliteit, sociale relaties en hoe nieuwe technologie zoals Virtual Reality daar een rol in kan spelen! De overkoepelende vraag van de dag was: Hoe kan nieuwe technologie ervoor zorgen dat bijvoorbeeld ouderen mobiel en met elkaar in contact blijven.

 

De ouderen zaten in elke werkgroep als experts van de praktijk. Hier zijn mooie ideeën uit ontstaan. Aan het eind van de brainstormsessies werden de ideeën “gepitcht”. Sûnenz zat in de jury en heeft één van de ideeën omarmd.

Samen met de werkgroep gaat Sûnenz nu aan de slag om dit idee werkelijkheid te laten worden. Het is nog niet helemaal uitgewerkt maar heeft als basis om ouderen uit te nodigen om hun huis uit te komen en anderen te ontmoeten. Sûnenz staat voor het samen ontdekken van nieuwe dingen. Dit hebben wij vrijdag zeker gedaan.

 

7.00 uur vertrek vanuit Sûnenz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.