Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Film en lezing over Kenia

Lezing/presentatie Siaya Kenia

 

Pieter de Nes is als Rotarydoctor werkzaam geweest in Siaya Kenia en heeft samen met collega Rotarydoctor Coen Bakker en hoofd van de ‘Siaya Central Primary School’ George Ochieng's, een stichting opgericht. In zes jaar tijd bouwde deze stichting een basisschool en kleuterschool, de Siaya Central Primary School, (1550 leerlingen en bijna de best presterende school van Kenia) en een technische school, een kleermakerij, een lokaal met 12 computers, een boerderij met 13 koeien en 380 kippen, twee waterpompen, een keuken waar elke dag 220 kinderen lunchen en twee weeshuizen. In 2008 werd een landbouwproject gestart.

 

Naast dit grote aantal projecten bleek dat er nogal wat ouderen in de regio leven die zich niet langer zelfstandig kunnen redden en hun kinderen hebben verloren. Niemand kijkt naar deze mensen om en zij zijn gedoemd weg te kwijnen en te verhongeren. De stichting start daarom nu ook met de bouw van een onderkomen voor deze senioren.

 

Pieter de Nes is gepensioneerd huisarts en zet zich vanaf 2004 actief in voor stichting Siaya in Kenia. Op aanstekelijke wijze vertelt hij over bovenstaande projecten en zijn belevenissen in Kenia.

 

Kom op donderdag 10 april kijken en luisteren naar het verhaal en de film over dit fantastische project. U kunt alvast een kijkje nemen op www.schoolsiaya.nl U bent welkom op:

 

Datum: donderdag 10 april 2014

 

Tijd: 15.00 – 16.30 uur

 

Locatie: Vergaderruimte groot in Sûnenz

 

Entree: €5,- (koffie en thee inbegrepen) af te rekenen in restaurant Sûnenz

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.