Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Langste Tafel met 700 gasten groot succes!

Donderdag 29 september werd in Sûnenz De Langste Tafel georganiseerd. Voor het eerst dit jaar stonden er twee Langste Tafels in Sûnenz, één in Drachten en één in Dokkum. In Drachten schoven 500 mensen met elkaar aan tafel en in Dokkum zaten 200 mensen aan een Lange Eettafel. Met een liveverbinding werden de beide tafels aan elkaar gekoppeld, waardoor er virtueel één Lange Tafel ontstond. De Langste Tafel werd georganiseerd in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid. Aan de Langste tafel stond elkaar ontmoeten en samen eten centraal.

 

Het thema van dit jaar was ‘Kom erbij”. Iedereen, jong en oud, was welkom aan deze gezellige lange eettafel. De ingrediënten van de maaltijd bestonden uit (h)eerlijke streekproducten. Er stond deze avond onder meer een pompoensoep met desembrood, verschillende stamppotten en (h)eerlijk vlees op het menu.

 

In beide locaties was De langste Tafel een groot succes. Mensen vonden elkaar aan tafel, hebben samen gezellig gegeten, bijgepraat, gelachen en zelfs gezongen. In beide locaties zat de sfeer er mede door de livemuziek goed in.

 

De Langste Tafel is mede mogelijk gemaakt door:

MF Horeca, Rentex Floron, Dijkstra Groente en Fruit, Van Huisstede, NORISK software, De Nieuwe Band, Oosterhoff Hoortoestellen, Bysûnder & ZuidOostZorg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: RTVNOF

Foto: RTVNOF

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.