Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Mobiliteitsdag zaterdag 21 mei

Op zaterdag 21 mei van 10.00 – 16.00 uur organiseert Sûnenz in samenwerking met Provincie Fryslân en Medipoint de Mobiliteitsdag: een markt rond het thema mobiliteit. Denk bij mobiliteit aan fietsen, wandelen, sporten, maar ook aan blessures en vakanties.

 

‘Ik wil zo lang mogelijk mobiel blijven’, horen we vaak. Maar mobiel blijven kan op veel verschillende manieren! Wanneer fietsen niet meer vanzelfsprekend is, kan iemand bijvoorbeeld belang hebben bij ‘slowbiking’. Een methode om veilig te fietsen op een elektrische fiets. Voor veel mensen staat mobiliteit gelijk aan zelfstandigheid en dat zorgt voor dat beetje extra leefplezier!

 

Op de markt presenteren verschillende partners van Sûnenz zich op het gebied van mobiliteit; zowel met informatiestands als met demonstraties. Denk hierbij aan het testen van de scootmobiel op een parcours, een fitness-workshop. een proefrit voor ouderen in een lesauto en valpreventie. Informatie over verschillende wandelgroepen, activiteiten in Friesland en fietsreizen, maar ook voor hulpmiddelen om mobiel te blijven kunt u terecht op de mobiliteitsmarkt.

Daarnaast is er een demonstratie ‘Slowbiking’. Zo langzaam mogelijk over 11 meter fietsen is de kunst van de juiste techniek: balanceren. Ook wordt door Fietsersbond de duo-fiets gedemonstreerd door een 27 km lange fietstocht met start en finish bij Sûnenz.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.