Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Nieuwe Sûnenz Partner: SirkelS Leefstijlcoaching

SirkelS Leefstijlcoaching - Mariska Kramer

Leefstijlcoaching is een vorm van gezondheidsinterventie gericht op gedragsverandering ten aanzien van uw leefpatroon. Bij leefstijlcoaching staan bewegen, voeding en ontspanning/stress (belasting versus belastbaarheid) centraal. De leefstijlcoach begeleidt en gidst u. Als u een leefpatroon heeft welke uw gezondheid aantast, werkt de leefstijlcoach er met u aan dat proces van gezondheidsuitputting te keren, om te zetten en te veranderen. Door middel van coachingsgesprekken gaat u vanuit uw eigen motivatie aan de slag om bewust te worden van de invloed die u zelf kunt uitoefenen op uw gezondheid.

 

Wat ik voor en samen met u kan doen stemmen we geheel af op uw leefstijldoel of -doelen.
Vraagstukken die die bij u leven kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Ik zou zo graag meer willen bewegen, en ik kom er maar niet toe
  • Ik merk dat mijn manier van leven een aanslag is op mijn gezondheid. Ik wil er wat aan doen
  • Mijn energie lijkt weg, ik ben steeds zo moe. Ik wil graag fitter zijn
  • Ik zou best gezonder willen eten, maar ik heb echt geen idee hoe ik dat voor elkaar krijg
  • Ik heb het gevoel dat ik constant onder druk sta, ik merk veel spanning in mijn lijf en in mijn hoofd
  • Ik wil op een gezondere manier met spanning om gaan
  • Ik ben te zwaar, daar wil ik wat aan gaan veranderen


Ik lever maatwerk. U staat centraal: uw proces en uw doelen daarin zijn leidend. We bespreken samen welk traject leefstijlcoaching het beste bij uw situatie past en spreken af welk tijdpad daar bij gaat aansluiten.

 

Aanmelden:

 

Kosten:

Leefstijlcoaching wordt nog niet vergoed in het basispakket van zorgverzekeraars. Sommige zorgverzekeraars bieden wel mogelijkheden in het kader van gezondheidspreventie in het aanvullende deel van de zorgverzekering. Neem zelf contact op met uw verzekeraar of u hier voor in aanmerking komen kunt en raadpleeg uw polis. Werkgevers kunnen bereid zijn mee te dragen in de kosten voor leefstijlcoaching. U kunt bij uw werkgever en/of HR-manager vragen welke mogelijkheden er zijn ten aanzien van het vergoeden van coaching.


NB:
Omdat ik naast leefstijlcoach ook gediplomeerd gewichtsconsulent ben, ben ik aangesloten bij de BGN. Consulten alleen gericht op voeding en bewegen kunnen daarom voor vergoeding in aanmerking komen door uw zorgverzekeraar. U kunt met mij contact opnemen over de mogelijkheden. Neemt u zelf contact met uw zorgverzekeraar op over welke mogelijkheden er zijn binnen uw polis voor vergoedingen

 


Mariska Kramer is opgeleid als leefstijlcoach aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid in Driebergen (post-HBO). Haar “roots” liggen in het (medisch) maatschappelijk werk en in het ouderenwerk. Mariska is ook gediplomeerd gewichtsconsulent.

Mariska heeft een lange sportcarrière: ze is lange afstandsloopster en voormalig internationaal profatleet duathlon en triathlon.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.