Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Reanimatiecursus 20 en 26 juni

Leren Reanimeren

 

In Nederland worden per jaar zo’n 16.000 mensen getroffen door een hartstilstand, voor een stad als Leeuwarden betekent dat ongeveer 3 mensen per week. De eerste zes minuten na een hartstilstand zijn bepalend voor de overlevingskans. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen leren reanimeren…

 

De SRLO biedt u de mogelijkheid om in één avond de benodigde kennis in theorie en praktijk op te doen. Na deze cursus bent u niet alleen in staat om effectief hartmassage en mond-op-mondbeademing (Basic Life Support) toe te passen, maar ook bevoegd om een Automatische Externe Defibrillator (AED) te bedienen. Het is een intensieve cursus waarbij zowel de theorie als de praktijk ruim aandacht krijgt. De lessen zijn zo opgebouwd dat ze voor jong en oud zijn te volgen. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

 

Cursusdata en kosten

 

In de praktijk blijkt het goed te werken om de beginnerscursus en de herhalingscursus te combineren. Tijdens de cursus wordt de theorie behandeld en is er volop ruimte om te oefenen.

 

Er zijn twee opties waar u uit kunt kiezen. Geeft u bij het aanmelden uw voorkeur aan:

 

  • Dinsdag 20 juni om 19.00 uur
  • Maandag 26 juni om 19.00 uur

 

De cursussen worden gehouden in het opleidingslokaal in Sûnenz, Burg. Wuiteweg 140 Drachten.

 

Kosten:

De kosten voor de beginnerscursus bedragen € 35,- per cursist. U krijgt u een uitgebreid lespakket en een certificaat (2 jaar geldig). Registratie, zaalhuur, koffie/thee zijn bij de prijs inbegrepen.

 

Bij de herhalingscursussen wordt er van uitgegaan dat de cursist reeds in het bezit is van het door de Nederlandse Hartstichting uitgegeven Leerboek basale reanimatie en Automatische Externe Defibrillatie. Dit boekje wordt uitgereikt tijdens de beginnerscursus. Ook bij deze cursus zijn registratie, zaalhuur, koffie/thee bij de prijs inbegrepen. De kosten bedragen € 25,- per cursist.

 

U krijgt een factuur waarop de kosten vermeld staan. In sommige gevallen kunt u deze kosten declareren bij uw eigen zorgverzekeraar.

 

Aanmelden via info@sunenz.nl of 0512-359380

 

Kwaliteit

De lessen worden gegeven door zeer ervaren instructeurs en volgens de richtlijnen van de Nederlandse Hartstichting. Daarom is SRLO ook reanimatiepartner van de Hartstichting noemen. Het predikaat "reanimatiepartner" staat garant voor de kwaliteit van de lessen en geeft u dus extra zekerheid.

 

Fryslân Hartveilig

Tijdens de cursus zal er ook aandacht besteed worden aan fryslân hartveilig. Iedereen die een reanimatiecursus heeft gevolgd bij een opleider die dat volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) doet, kan zich aanmelden. Zo ontstaat er een dekkend reanimatie-netwerk van burger-hulpverleners en aangemelde AED’s die het verschil kunnen maken. Samen kunnen we levens redden.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.