Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Regiopoli van start

Vanmorgen (donderdag 7 januari 2016) is de Regiopoli van start gegaan. Om kwart voor negen kwam de eerste patient bij de dermatoloog R. Damstra.

 

Van links naar rechts: R. Damstra, dermatoloog, Ida van Marion, regiodirecteur ZuidOostZorg, Wim Brunninkhuis, huisarts en Aukje van der Kooi, assistente dermatoloog

 

De Regiopoli is een gezamenlijk initiatief van huisartsen uit Zuidoost Friesland, medisch specialisten, ziekenhuis Nij Smellinghe, ZuidOostZorg en Sûnenz.

 

De Regiopoli

In de Regiopoli houden medisch specialisten op aanvraag van de huisarts spreekuren (meekijkconsulten) op het gebied van Cardiologie, Orthopedie en Dermatologie. In de toekomst kan dit worden uitgebreid naar meer specialismen. De huisarts is en blijft de behandelaar van de patiënt. Door deze nieuwe zorgvorm kunnen sommige ziekenhuisbezoeken worden voorkomen; de huisarts kan eerst een advies inwinnen voordat de behandeling wel of niet wordt overgedragen aan een specialist.

 

Primeur in Friesland

In andere delen van Nederland wordt al een tijdje met deze zorgvorm gewerkt. Omdat de Regiopoli in Sûnenz de eerste in Friesland is, wordt er samengewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen. 

 

Voordelen voor de patiënt

Patiënten kunnen in principe binnen één tot twee weken terecht bij de Regiopoli voor een consult. Het bezoek is laagdrempelig door de niet-klinische omgeving. Daarnaast hoeft de patiënt voor de zorg geen eigen bijdrage te betalen, omdat deze kosten vergoed worden vanuit de basisverzekering van de zorgverzekeraar.

 

Alle informatie is hier te vinden!

 

 

07012016

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.