Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Shantykoor op de voorjaarsmarkt in Sûnenz

Op zaterdag 18 april 2015 van 10:00 - 16:00 uur is de voorjaarsmarkt in Sûnenz. Het shantykoor Abel Tasman uit Sebaldaburen verzorgt dan een geweldig optreden van 14:00 tot 16:00 uur. 


Het Abel Tasman Koor uit Sebaldeburen (Gr) bestaat sinds 21-10-1998 en is van start gegaan onder de naam Vrouw aan Boord.

Na een aantal jaren is de naam gewijzigd. Het koor komt uit de Gemeente waar ook Abel Tasman vandaan kwam. Het koor is op deze manier een prima ambassadeur, en de naam wijst direct naar Shanty's en seasongs, waar ook het repertoire uit bestaat. Gemiddeld is het koor 20 keer per jaar op diverse podia te beluisteren.

Door de (nagemaakte) middeleeuws kleding en de shows die bij diverse liederen uitgevoerd worden weten ze altijd een geweldige sfeer te creëren waarin het publiek op een fijne manier meevaart. 


Het koor telt een 44-tal zangers en zangeressen en wordt begeleid door drie accordeonspelers en een cagonspeler. Het geheel staat onder leiding van Wouter Lautenbach een zeer gedreven dirigent.  

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.