Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Vandaag op Skipr: Anderhalvelijnscentrum opent deuren

Geschreven door Kasper op 25 januari 2013. Geplaatst in Fysiotherapie nieuws

 

Op 24 januari opende Anderhalvelijnscentrum Sûnenz in Drachten zijn deuren.

 

Bijzonder aan dit centrum is dat ouderen er terechtkunnen voor hun gezondheid, maar ook voor kunst en cultuur, winkels en horeca. Het Anderhalvelijnscentrum ontstond uit een samenwerkingsverband tussen verschillende partijen, waaronder De Friesland Zorgverzekeraar, ZuidOostZorg en de Samenwerkende Ouderenbonden Smallingerland. Sûnenz wil een speler zijn tussen de eerste- en tweedelijns zorg.

 

‘Door de veranderingen in het zorglandschap gingen we kijken hoe we zorg uit de tweede lijn konden halen’, zegt Ida van Marion, manager van Sûnenz. We hebben vaak te maken met ouderen met meerdere aandoeningen. Door een goede triage kunnen we adequaat doorverwijzen. De geriatrisch fysiotherapeut was betrokken bij het opstellen van het gevalideerde triagedocument. In ons centrum speelt fysiotherapie een grote rol bij preventie en bewegen.’

 

Diana Monissen, voorzitter van de Raad van Bestuur van De Friesland: ‘Het is een mooi voorbeeld van hoe je de zorg anders kunt organiseren, met als uitkomst betere kwaliteit van zorg tegen lagere kosten. Ouderen kunnen er terecht voor diagnose en behandeling. Daarnaast ondersteunt het Anderhalvelijnscentrum huisartsen bij diagnostiek en behandeling van hun oudere patiënten. Opname in het ziekenhuis of verpleeghuis kan daarmee uitgesteld worden of is zelfs helemaal niet nodig. De integrale aanpak gaat over alle domeinen en stelsels heen. De zorg wordt echt om de vraag van de klant georganiseerd. Of het nu gaat om zorg uit de eerste lijn of de tweede lijn, care of cure. Alle noodzakelijke zorg en disciplines komen samen, daaronder kan natuurlijk ook fysiotherapie vallen’.

 

Bron: KNGF (fysiotherapie)

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.