Sûnenz Centrum
Alles over onze pleinen
Sunenz-Centrum

Proctologie Friesland

 

 

Proctologie Friesland

 

Proctologie Friesland is gespecialiseerd in het onderzoeken, adviseren en behandelen van afwijkingen in de endeldarm en anus.

 

Voorafgaand aan uw bezoek ontvangt u een afspraakbevestiging met daarin gegevens over wanneer, waar en bij wie u verwacht wordt. Ook wordt u gevraagd een digitale vragenlijst in te vullen om een goed beeld te krijgen van uw klachten.

 

Voorbereidingen

  • U kunt gewoon eten en drinken;

  • Om het onderzoek en behandeling goed uit te voeren, is het van belang dat het laatste stukje van de endeldarm goed leeg is;
  • Draag kleding die u makkelijk uit en aan trekt. Voor het lichamelijk onderzoek en een eventuele behandeling moet u zich gedeeltelijk uitkleden;
  • Voor eventuele lichte pijnbestrijding kunt u Paracetamol (500 mg) in huis hebben. Dit haalt u bij de drogist of apotheek;
  • Zorg dat iemand (partner of begeleider) u na de behandeling naar huis kan brengen. U mag na de behandeling niet zelf autorijden.

 

Tijdens de afspraak, onderzoek en behandeling

De proctologisch chirurg bespreekt met u tijdens de afspraak welke klachten u ervaart en doet daarna een lichamelijk onderzoek. Het onderzoek bestaat uit een inspectie van de anale huid en het anale kanaal. Hiervoor maken we gebruik van een proctoscoop (kijkbuis).

 

Uw behandeling kan bestaan uit:

  • een leefstijl en dieetadvies; 

  • behandeling met rubberbandjes (Barron-ligatie);
  • advies voor een chirurgische behandeling of nader onderzoek.

 

Duur van uw bezoek

Uw bezoek aan Proctologie Friesland duurt 15 tot 30 minuten.

 

Proctologie Friesland

Het Proctologie Team van Heelkunde Friesland helpt u met betere zorg. Omdat deze klachten vaak samenhangen met gynaecologische, urologische en/of algemene darmklachten, werken wij intensief samen met (huis)artsen, bekkenbodemtherapeuten en andere specialisten in Friesland. De kwaliteit van uw zorg staat hoog in ons vaandel.

Meer informatie vindt u op de website van Heelkunde Friesland of in de folder van Proctologie Friesland.

 

 

Contactgegevens

Proctologie Friesland is gevestigd op het

 

Gezondheidsplein in Sûnenz;

Burgemeester Wuiteweg 140b

9203 KP Drachten

 

T 0512 - 58 88 90 (werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur)

E proctologie@heelkundefriesland.nl