Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Dakje fan Sûnenz

 

De prijsuitreiking voor het Dakje fan Sûnenz 2020 heeft inmiddels plaatsgevonden. Lees hier het nieuwsbericht.

 

Gezondheid is onbetaalbaar, maar wij hangen er gewoon een prijs aan! Het Dakje fan Sûnenz is een prijs voor gezondheid: ieder sociaal en gezond initiatief voor anderen in 2019 maakt kans op deze mooie prijs. Er worden twee Dakjes uitgedeeld: ééntje aan een individu, ééntje aan een organisatie. Kans maken of juist iemand voordragen? Vul dan het inschrijfformulier in en geef jezelf, je organisatie of een ander op!

 

Kan ik iets winnen?
Ja. Het Dakje fan Sûnenz is letterlijk een dakje, zoals er ook een dakje op de u van Sûnenz staat. Het Dakje symboliseert waar we bij Sûnenz voor staan: Samen werken aan Gezondheid. Er zijn twee Dakjes fan Sûnenz te vergeven: ééntje voor een individu, ééntje voor een organisatie of bedrijf. De prijs bestaat, naast de ‘bokaal’ uit een mooi artikel over de winnaars en een gezond diner voor tien vrienden of collega’s in Restaurant Bysûnder, in Sûnenz.

 

Maar er is meer: aan ieder Dakje fan Sûnenz hangt een prijs van € 1.000,00 vast. Als winnaar van een Dakje fan Sûnenz mag je dit bedrag besteden aan een gezond project in Smallingerland. Onder voorwaarden lees je hier meer over.  

 

Wie verdient een Dakje fan Sûnenz?
Het Dakje fan Sûnenz wordt uitgereikt aan een persoon of een organisatie die zich op een mooie en sociale manier heeft ingezet voor de gezondheid van de inwoners van Smallingerland.


Bijvoorbeeld doordat hij of zij (of de organisatie):

  • een project heeft opgezet om kinderen meer te laten bewegen
  • zich inzet als vrijwilliger om ouderen te ondersteunen bij het bewegen
  • Een gezonde kookclub voor migranten heeft opgezet
  • Zich heeft ingezet (bijvoorbeeld door het organiseren van een sponsorloop) voor een goed, gezond doel

 

Zomaar een paar voorbeelden. Maar bij Sûnenz zijn we vooral ook erg benieuwd wat jij een Dakje fan Sûnenz waard vindt. Toch meer inspiratie nodig? Klik dan hier voor meer voorbeelden.

 

Hoe werkt het?
1)
Geef je op voor het Dakje fan Sûnenz door je eigen initiatief of dat van je organisatie. Ook kun je een initiatief van iemand anders opgeven. De inschrijfdatum is inmiddels verstreken. Klik hier voor de voorwaarden.  

 

2) Een jury, bestaande uit een vertegenwoordiging van Sûnenz, maakt per categorie een eerste selectie van projecten/initiatieven die zij inspirerend genoeg vinden om kans te maken op het Dakje fan Sûnenz. Op 24 januari 2020 maken we per categorie drie kanshebbers bekend die kans maken op het Dakje fan Sûnenz.

 

3) Tussen 24 januari en 31 januari 2020 kan het publiek via de website van Sûnenz stemmen op het sociale/gezonde initiatief uit 2019 dat zij het meest inspirerend vindt. De drie genomineerden krijgen een uitnodiging voor de uitreiking van het Dakje fan Sûnenz. De publieksstemmen leveren, samen met het juryoordeel, de uiteindelijke winnaar van het Dakje fan Sûnenz.

 

4) 6 februari wordt het Dakje fan Sûnenz georganiseerd: een feestelijk evenement in Sûnenz rondom de uitreiking van de Dakjes. Hier worden de winnaars bekendgemaakt en worden de Dakjes van Sûnenz uitgereikt.