Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Genomineerden in de categorie 'Individueel'

In de categorie ‘individueel’ zijn genomineerd:

1) Jimmy Woudstra

Jimmy is trainer en groepsleider van de Fitnessgroep van Sûnenz. Dat lijkt bijna alsof we hem zelf hebben voorgedragen (Wij van WC-eend!), maar niets is minder waar: we kregen over Jimmy zoveel inzendingen binnen dat we hem niet konden negeren. Volgens de vaak wat oudere deelnemers aan de fitnessgroepen (de oudste is 85!) is Jimmy degene die het verschil maakt om de groep met enthousiasme te laten trainen: hij zorgt voor samenhang, maar ook voor persoonlijke aandacht. “Jimmy zorgt er voor dat we echt weer uitzien naar de volgende les”, zegt één van de deelnemers,  “dat de groep zo hecht is, is echt in hoofdzaak toe te schrijven naar Jimmy”.  Bij een andere inzending zegt een deelnemer: “Ik heb nooit eerder een sport een jaar lang volgehouden. Door zijn manier van stimuleren doe ik dat wel.”

 

Jimmy maakt kortom het verschil en inspireert mensen om samen te werken aan gezondheid. Precies waar we het Dakje fan Sûnenz voor hebben bedacht.

 

2) Samira el Idrissi

Samira el Idrissi komt uit Drachten en is meervoudig wereldkampioen Taekwondo. Dan kun je op je lauweren gaan rusten, maar je kunt je voorbeeldfunctie ook gebruiken om anderen te inspireren! Dat doet Samira met haar initiatief ‘La Forsa’, waarmee ze als doel heeft om jongeren (en jonge meiden in het bijzonder) meer te laten bewegen en zich bewust te laten worden van een gezonde leefstijl. Dat gaat over meer dan alleen gezond leven in de zin van voeding: het gaat ook over weerbaarheid en je best doen op school. “Samira is een voorbeeld voor deze jongeren. Ze weet de meisjes echt te raken, heel bijzonder om te zien”, zo schrijft de persoon (je hebt je eigen naam niet achtergelaten!) die haar heeft voorgedragen.

 

Naast haar werkzaamheden met La Forsa is Samira ook actief als Ambassadeur voor Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Als dat niet anderen inspireren is om te werken aan gezondheid, dan weten wij het ook niet meer!

 

3) Alie van der Ham en Aukje Wijma
Van Alie en Aukje werd de jury van Sûnenz ook heel blij: twee dames die al een aantal jaren bezig zijn om alleenstaande mannen en vrouwen met elkaar te verbinden voor samen vooral mooie dingen te doen. En het zijn doorzetters, want ze doen het al sinds 2014. Wat ze doen? Ze bedenken gezonde en gezellige activiteiten en communiceren daarover naar een steeds groter wordende groep. Samen naar etentjes, bijvoorbeeld, fietstochten, musea bezoeken, naar voorstellingen gaan, noem het maar. Alles wat je maar kunt bedenken om fysiek en mentaal gezond te blijven. Ze hopen met hun inschrijving voor het Dakje fan Sûnenz hun initiatief nog breder onder de aandacht te krijgen, om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Want het is gewoon leuk om dingen samen te doen!

 

Verbinding, gezondheid, samen, leuke dingen doen. Klinkt een beetje als Sûnenz!

 

Genomineerden in de categorie 'Organisatie'

Benieuwd wie er in de categorie 'Organisatie' is genomineerd? Klik dan hier.

 

Breng je stem uit!

Wie is jouw favoriet? Laat horen op wie jij stemt via ons stemformulier.