Sûnenz
Gezond en vitaal ouder worden
bij Sûnenz
dansend ouder echtpaar sunenz

Activiteiten

Hoe helpen wij mensen het naar hun zin te hebben? Hoe kunnen wij mensen blijven prikkelen en blijven uitdagen om na te denken over onderwerpen die actueel en niet alledaags zijn? Met deze vragen in het achterhoofd hebben wij een buitengewoon aanbod van kunst- en cultuuractactiviteiten samengesteld. Hiermee nodigen wij u uit om u te verdiepen in de wereld om u heen, met elkaar in gesprek te gaan, en om talenten (opnieuw) te ontdekken. 

 

De activiteiten zijn voor onze cliënten, maar ook mantelzorgers, (toekomstige) medewerkers en bezoekers van Sûnenz en ZuidOostZorg zijn van harte welkom om actief of passief mee te doen.

 

 

UP! Talkshow Blijf in Beweging

“In beweging blijven is belangrijker dan ooit. Probeer nieuwe dingen uit, dat is goed voor je brein.” aldus Erik Scherder. Hoe doe je dat in deze tijd? Daarover gaat donderdagmiddag 18 juni in de online talkshow ‘Blijf in beweging’. Omrop Fryslân presentator Roelof Lousma praat met skûtsjeschipper Douwe Visser en hersenprofessor Erik Scherder over hun ervaringen. UP! initiatiefnemer Alet Klarenbeek en deelnemer Minke Hoekstra vertellen over het plezier van telefonische groepsgesprekken. Griet Wiersma zingt haar klassiekers. 


Kijk eenvoudig mee! De talkshow wordt live via internet uitgezonden op 18 juni van 15.30 tot 16.30 uur via www.upinnederland.nl/talkshow. Meer weten? Download hier de flyer

 

 

Aanschuiftheater

Bij het aanschuiftheater komen creativiteit, theater en gezelligheid samen in een bijzondere workshop. Samen met anderen gaat u aan de slag met het maken van een pop, gebaseerd op jezelf of een verzonnen personage. Met alle gemaakte poppen doet iedereen vervolgens mee met het tafeltheater: toneelspelen aan tafel! Het maken van de poppen en het toneelspelen zorgt voor samenspel en veel vermaak waardoor allerlei leuke gesprekken en toneelstukjes op gang komen. Speelt u ook mee in ons theater?

 

Het aanschuiftheater wordt georganiseerd in de volgende locaties:

 

 

Muziek aan tafel

Een optreden van 'Muziek aan tafel' is een unieke ervaring. Twee cellisten spelen samen muziek op één cello. Dat is niet alleen een bijzonder gezicht, maar geeft ook een klank die iedereen raakt. Het ontroert, verwondert en werkt verbindend. Na een optreden voel je je altijd beter. Luisteraars beschrijven het als 'een kadootje voor mijn ziel'. Luistert u mee? Download hier de flyer

 

Op de volgende data en locaties staan optredens in huiskamers P.G. gepland:

 • donderdag 9-apr. 2020:     Neibertilla, Blommehoeke: vanaf 10:15 uur
 • vrijdag 15-mei 2020:          Ikenhiem, Beetsterzwaag: vanaf 10:15 uur
 • donderdag 18-jun. 2020:   Stellinghaven Appelscha: vanaf 10:15 uur
 • donderdag 25-jun. 2020:   Neibertilla, Blommehoeke: vanaf 10:15 uur
 • donderdag 3-sep. 2020:    Stellinghaven Appelscha:vanaf 10:15 uur
 • donderdag 10-sep. 2020:  Neibertilla, Blommehoeke: vanaf 10:15 uur
 • donderdag 22-okt. 2020:   Ikenhiem, Beetsterzwaag:vanaf 14.30 uur
 • donderdag 19-nov. 2020:  Neibertilla, Blommehoeke: vanaf 10:15 uur
 • donderdag 26-nov. 2020:  Stellinghaven Appelscha:vanaf 10:15 uur
 • donderdag 10-dec. 2020:  Ikenhiem, Beetsterzwaag:vanaf 14.30 uur

 

 

Keramieklessen

In september en okober kunt u keramieklessen volgen bij Sûnenz! Tijdens vier creatieve middagen wordt u meegenomen in de wereld van keramiek maken. Hierbij staat het thema 'Vreemde Vogels' of 'Feestbeesten' centraal, wat iedereen op zijn/haar eigen manier mag invullen. Vanuit onze visie 'Anders kijken, denken en doen' gaat u uzelf en anderen ontmoeten en op een nieuwe manier ervaren. De keramieklessen zijn geschikt voor iedereen. Er wordt gezorgd voor materiaal en afbakken van het werk.

 

 

 

In Je Uppie

Soms loop je in je eentje te piekeren over van alles en nog wat. Dan kan het fijn zijn om eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen. Dat kan! In je Uppie is een ontspannen themagesprek met leeftijdsgenoten, waarbij we het hebben over belangrijke onderwerpen die ertoe doen als je ouder wordt.

 

Centraal staan thema’s die normaal gesproken niet zo vaak aan de orde komen, zoals vergeving, familie, opnieuw beginnen en troost. Het zijn geen ‘zware’ gesprekken, we hebben het er gewoon eens over. Een luisterend oor aan tafel biedt herkenning, inspiratie en steun, zo merken wij. Er worden voor de zomer op twee plekken ‘In je Uppie’
bijeenkomsten georganiseerd: Voltawerk (de Draaier) en Rispinge. Download de flyer

 

 • Rispinge
  de bijeenkomsten zijn vrijdags van 10.00 uur - 11.00 uur op: 17 april, 24 april, 1 mei, 8 mei
  Thema’s: vriendschap, familie, troost, in voor- en tegenspoed
 • Voltawerk (de Draaier)
  De bijeenkomsten zijn donderdags van 14.00 uur - 15.00 uur op: 16 april, 30 april, 14 mei en 28 mei
  Thema’s: vergeving, in voor en tegenspoed, opnieuw beginnen, grenzen

 

 

Laat je werk zien!

Kunt u goed schilderen, tekenen, vilten, fotograferen of collages maken? Dan zijn wij op zoek naar u! Wij nodigen u van harte uit om uw werk te exposeren in Sûnenz. Hier kunt u zes weken lang uw werk tentoonstellen nabij ons gezondheidsplein. Heeft u werk dat u graag met onze bezoekers wilt delen? Meld u dan snel aan!

 

Meer weten? Neem dan contact op met Alie Lucas via: 06-19298070

 

Download hier de flyer