Sûnenz
Gezond en vitaal ouder worden
bij Sûnenz
dansend ouder echtpaar sunenz

Interessante links voor kunstliefhebbers

Naast ons eigen aanbod zijn er op het internet veel platforms te vinden waar online kunst en workshops worden aangeboden. Zodra wij iets voor u tegenkomen, delen wij het hier!

 

  • Slow E-motion: ouderen worden gefilmd in slowmotion, terwijl zij naar de best bekeken youtube filmpjes ooit kijken. Bijzonder om de reacties te zien! 
  • Rijksmuseum: geniet online van de collectie van het Rijksmuseum. Via beeld en audio vertellen conservatoren van het museum over hun favoriete kunstwerken. Of, neem een digitale tour door het museum!
  • Rijksmuseum podcast: In deze podcast vertellen conservatoren, experts en kunstenaars bijzondere verhalen over kunstwerken en hun makers.
  • Tussen Kunst en Quarantaine: homemade art van mensen die thuis zitten en de meest beroemde kunstwerken namaken en uitbeelden.
  • Fries Museum: digitale rondleidingen, online exposities, podcasts, spelletjes en onderwijsactiviteiten. Het Fries Museum heeft een bijzonder breed aanbod om vanuit huis te ontdekken, te leren en je te vermaken. Tip: woensdag 15 april is er een exclusieve online rondleiding!
  • Stuur een kaartje: de wereld van mensen met een handicap is door het coronavirus nóg kleiner geworden. Familie en vrienden komen nauwelijks of niet meer langs, dagbesteding of werk gaat niet door en eenzaamheid slaat toe. HandicapNL - één van de fondsen die onze projecten mede mogelijk maakt - heeft een mooi inititatief: stuur een gratis kaartje.

  • https://www.zonnebloem.nl/deelnemers/thuis/thuis-virtuele-musea Er zijn steeds meer musea die ook online hun deuren openen. Hoe? Via een virtuele rondleiding langs de topstukken! Sommigerondleidingen worden begeleid met audio dus zet je geluid aan en genieten maar!

     

  • https://www.zonnebloem.nl/deelnemers/thuis/muziek-theater Ga je normaal gesproken graag naar het theater om te genieten van goed spel of mooie muziek? Helaas is dat op dit moment niet mogelijk. Gelukkig zijn steeds meer mooie initiatieven waardoor je tóch het gevoel hebt in het theater te zijn.