Sûnenz
Gezond en vitaal ouder worden
bij Sûnenz
dansend ouder echtpaar sunenz

“Ik voel me een volwaardige danser”

Vol vertrouwen en zeggingskracht bewegen de deelnemers zich door de ruimte. Muziek en beweging doen even vergeten wat Parkinson met je doet. “Ik voel me een volwaardige danser!” zegt Wil (76 jaar) trots. “En dat terwijl ik niet eerder had gedanst.”        

 

 

 

 

Iedere eerste maandag van de maand wordt bij Restaurant Sûnenz een wereldmaaltijd georganiseerd in samenwerking met de Wereldwinkel Drachten. 

Vanaf 15 januari 2018 start het Odensehuis Drachten. Het Odensehuis wordt gevestigd in Sûnenz. Elke maandag en donderdag van 10.00-16.00 uur staat de koffie klaar voor iedereen die met dementie te maken heeft: mensen met (beginnende) dementie, (klein)kinderen en andere naasten, buren, buurtbewoners, iedereen is welkom.

Pakje Kunst® gebruikt oude mechanische sigarettenautomaten die als cultureel erfgoed ingezet worden om lokale kunstenaars laagdrempelig onder de aandacht te brengen aan mensen woonachtig in de eigen regio en daarbuiten. 

 

 

Ouderen in de gemeente Smallingerland kunnen in 2018 deelnemen aan de cursus Wijzer op P@d. Een cursus waarin ze bijvoorbeeld leren beeldbellen, op veilige wijze internetbankieren en betrouwbare gezondheidsinformatie te zoeken.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.