Sûnenz
Gezond en vitaal ouder worden
bij Sûnenz
dansend ouder echtpaar sunenz

Het Odensehuis Drachten: voor iedereen die met dementie te maken heeft!

Vanaf 15 januari 2018 start het Odensehuis Drachten. Het Odensehuis wordt gevestigd in Sûnenz. Elke maandag en donderdag van 10.00-16.00 uur staat de koffie klaar voor iedereen die met dementie te maken heeft: mensen met (beginnende) dementie, (klein)kinderen en andere naasten, buren, buurtbewoners, iedereen is welkom.

 

In het Odensehuis kunt u terecht voor:

 

  • gezellige lunch, meehelpen met het klaarmaken kan natuurlijk ook
  • een goed gesprek
  • contact met andere mensen met dementie en/of hun naasten
  • Kammeraat, maatjes die graag samen met u de dag kleuren (zie onder)
  • muziek luisteren, creatieve bezigheden, een activiteit als u zin heeft
  • een blokje om met de hond van Niels
  • er gewoon voor elkaar zijn, zonder verplichtingen

 

Uw gastheer

Uw gastheer is Niels Nijdam. Als mantelzorger en initiatiefnemer voor een dagbesteding voor jonge mensen met dementie heeft hij veel praktijkervaring. Niels weet hoe belangrijk het is om vanuit oprechte interesse contact met elkaar te hebben. Of hoe je in eenvoud kunt genieten van een lekkere kop koffie, goede muziek en de geur van verse soep tussen de middag.

 

Mocht u liever eerst telefonisch contact willen, dan kunt u Niels bereiken op 06 29 39 15 51.

 

Warmte, gezelligheid, muziek, advies, betrokkenheid. Inspiratie of houvast om u in het dagelijkse leven met dementie steeds opnieuw aan te passen aan de veranderende mogelijkheden en beperkingen. Meedoen met activiteiten mag altijd, maar is nooit verplicht. Koffie drinken, een beetje rondkijken of een praatje maken is voor de een net zo fijn als een uitstapje voor de ander.

 

Kammeraat

Stamgast van het Odensehuis Drachten zijn de Kammeraten, studenten die zijn opgeleid als maatje voor thuiswonenden met dementie. Ze zijn er gewoon als gezelschap, voor een gesprek of om iets binnen of buiten te ondernemen met de gasten.

 

Adres: Odensehuis Drachten Sûnenz, Burgemeester Wuiteweg 140. 06 29 39 15 51 (Niels).

 

Samenwerking Het Odensehuis Drachten wordt opgezet vanuit de Proeftuin Sociale Benadering Dementie, die in 2015 is opgericht. De proeftuin is inmiddels uitgegroeid tot een mooie samenwerking tussen ZuidOostZorg, de Kwadrantgroep, Sûnenz, De Friesland Zorgverzekeraar, de gemeente, mbo- en hbo opleidingen en Tao of Care. De drijfveer van de betrokken organisaties is de overtuiging dat mensen met dementie langer gezond en zelfredzaam thuis kunnen blijven wonen als zij een plek hebben waar ze in eigen tempo en naar eigen vermogen meedoen en meetellen in de maatschappij, waar ze gewaardeerd en aangesproken worden op hun kwaliteiten en wie zij zijn.

 

De Sociale Benadering van dementie in Odensehuizen (artikel van Bas Knoop over de Sociale Benadering in Odensehuis Groningen, Medisch Contact – januari 2016)

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.