Sûnenz
Gezond en vitaal ouder worden
bij Sûnenz
dansend ouder echtpaar sunenz

Wijzer op p@d

Ouderen in de gemeente Smallingerland kunnen in 2018 deelnemen aan de cursus Wijzer op P@d. Een cursus waarin ze bijvoorbeeld leren beeldbellen, op veilige wijze internetbankieren en betrouwbare gezondheidsinformatie te zoeken.

 

Veel ouderen vinden de digitale ontwikkelingen te snel gaan, maar een groot deel vindt zichzelf niet te oud om nieuwe technologieën te leren. Daarom is het project ‘Wijzer op P@d’ opgestart, een samenwerking tussen Stichting Wijzer, Rabobank, Gemeente Smallingerland. AanZet en Sûnenz.

 

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten waar de deelnemers getraind worden door onder andere leeftijdsgenoten. Tijdens de cursus is er aandacht voor bijvoorbeeld beeldbellen. Ouderen zijn vaak eenzaam en hun dierbaren wonen soms op grote afstand. Door middel van beeldbellen, zoals Skype of FaceTime, is het toch mogelijk om de ander eens wat vaker te zien en te spreken. Maar ook betrouwbare informatie zoeken omtrent gezondheid, is lastig. Welke informatie is te vertrouwen en welke sites kan je beter overslaan. Net als bankieren via internet, dat roept nogal eens vragen op. Allemaal items waar aandacht aan wordt besteed.

 

De cursus wordt gegeven in 11 verschillende dorpen in de gemeente Smallingerland. De bewoners van deze dorpen, die binnen de doelgroep vallen, ontvangen hierover persoonlijk bericht. Zij kunnen zich vervolgens aanmelden voor deze cursus. De deelnemers kunnen al wel omgaan met een iPad/tablet en zijn al online actief. Is dat niet het geval, dan is de training ‘AanZet’ een goede start.

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.