Sûnenz Centrum
Alles over onze pleinen
Sunenz-Centrum

Odensehuis Dirk Baron

 

Niets moet, alles mag

Het Odensehuis is een plek waar je jezelf kunt zijn. Waar niets moet en alles mag. En waar je bovenal begrip en steun vindt als je met dementie te maken krijgt. Mensen met (beginnende) dementie en naasten zoals de partner, (klein)kinderen, mantelzorgers, buren en buurtbewoners. Iedereen is welkom. Het Odensehuis wil een uitgestoken hand bieden zodra iemand wordt geconfronteerd met dementie en een plek zijn waar gezelligheid en betrokkenheid de boventoon voeren. Bezoekers kunnen er ook terecht voor advies en houvast, omdat het leven met dementie dagelijks om nieuwe aanpassingen vraagt.

 

De naam Dirk Baron

Dirk Baron kreeg in 2015 de diagnose Alzheimer. Hij was toen nog maar 35, partner van Dieke en vader van twee jonge kinderen. In oktober 2017 kwam Dirk met zijn partner Dieke in het Odensehuis in Leeuwarden. Hij voelde zich er direct thuis. Dieke vertelt over de wens van Dirk voor een Odensehuis in Drachten: ‘Op een gegeven moment valt er steeds meer weg: werk, autorijden en het sociale leven wordt steeds beperkter. Wat hadden wij op dat moment graag zo’n plek in de buurt gehad. Een plek waar je jezelf kunt zijn, kan doen wat je wilt en zomaar even binnen kunt lopen, zonder dat je daar een indicatie voor nodig hebt. Een plek waar iedereen welkom is.’

 

De gastheer Niels Nijdam

Als mantelzorger en initiatiefnemer voor een dagbesteding voor jonge mensen met dementie heeft Niels veel praktijkervaring. Niels weet hoe belangrijk het is om vanuit oprechte interesse contact met elkaar te hebben. Of hoe je in eenvoud kunt genieten van een lekkere kop koffie, goede muziek en de geur van verse soep tussen de middag.

 

 

 

Samenwerking Het Odensehuis in Drachten is opgezet door een samenwerking van ZuidOostZorg, De KwadrantGroep en de Tao of Care en met nauwe betrokkenheid van de Gemeente Smallingerland. Het is de gezamenlijke droom om een betere leefwereld voor mensen met dementie en hun mantelzorgers te creëren in Friesland.

 

Openingstijden

Het Odensehuis Dirk Baron is elke maandag en donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend. Op donderdag van 10.30 uur tot 11.30 uur is er een casemanager dementie aanwezig.

 

Mocht u liever eerst telefonisch contact willen, dan kunt u Niels bereiken op 06 29 39 15 51.

 

Contact

Odensehuis Drachten Sûnenz, Burgemeester Wuiteweg 140.

Tel: 06 29 39 15 51 (Niels).

 

 

 

PDF DocumentFlyer_Dirk_Baron.pdf