Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Modules opleiding

Acht modules
De Master fan Sûnens is opgebouwd uit acht modules. Hiervan zijn twee modules naar eigen behoefte in te vullen.

Module 1 - Kennismaken en de blik vooruit
In de eerste module staat kennismaking centraal. We gaan samen op zoek naar verheldering van en inzicht in je motieven. Wat zijn je drijfveren, je inspiratie, je dilemma’s en vragen? Ook kijken we kritisch naar de toekomst van gezondheidszorg. Als we denken te weten wat er gaat komen, hoe bepaald dit dan ons handelen van vandaag? Voor de start van deze module vindt er met iedere student een vraaggesprek plaats over persoonlijke drijfveren, keuzes en verwachtingen van het programma. Hiervan maken we een kort filmpje, dat we zowel bij de kennismaking als bij de afronding zal gebruiken om je eigen ontwikkeling zichtbaar te maken.

Module 2 - Een positieve kijk op gezondheid
‘Liever ziek met vrienden dan gezond maar eenzaam’. Deze module draait om gezondheid en onze kijk hierop. Hoe beïnvloed ziekte en gezondheid ons leven? Waarom is een actieve levensstijl toch zo belangrijk en wat is dat dan? In deze module gaat het niet alleen om de ander. We ontdekken ook hoe je zelf in het leven staat en omgaat met gezond ouder worden.

Module 3 - Eenzaamheid en sociale steun
In de derde module gaan we in op het complexe thema eenzaamheid. Wat is eenzaamheid eigenlijk en waarom staat het toch steeds op de politieke agenda? We kijken naar regionale en landelijke succesvolle initiatieven op dit gebied. Daarna maken we kennis met innovatieve methodieken om aan de slag te gaan met deze complexe problematiek. Design Thinking is één van deze methodieken.

Module 4 - Keuzemodule
We kunnen ons voorstellen dat je in de praktijk tegen lastige zaken aanloopt en behoefte hebt aan specifieke kennis of inzichten. Tijdens de keuzemodule kan je je inschrijven bij de leer/werkplaatsen van het Friesland College. Zo maak je kennis met praktijkgestuurd leren.

Module 5 - Presenteren en netwerken
Module 4 draait om de presentatie van jezelf. Van een Master fan Sûnenz wordt verwacht dat hij of zij een opvatting heeft over gezondheid en dit kan overbrengen aan de ander. Je leert om dit op een inspirerende manier te doen. We geven je ook tips mee wanneer je in gesprek gaat met diverse instellingen, verenigingen en bedrijven.

Module 6 - Technologie en eHealth
Met technologie denkt men vaak aan de toekomst. Maar vergis je niet. Je kunt nu al gebruik maken van tal van technologische hoogstandjes. Wij vertellen je hoe technologie ervoor kan zorgen dat je de autonomie bewaart over je eigen leven. Natuurlijk laten we je ook kennis maken met nieuwe snufjes.

Module 7 - Keuzemodule

Module 8 - Afronding
In deze laatste module kijken we terug op je persoonlijk leerproces en komt het filmpje van module 1 aan bod. Wat hebben we geleerd, wat zijn de opbrengsten en waar gaat een ieder nog mee aan de slag. Hierop maken we een persoonlijk actieplan.

Maar bovenal feliciteren wij je graag met de titel: Master fan Sûnenz!

Meer informatie en inschrijven