Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Mantelzorger zijn, is bijna nooit een keuze, het overkomt je.
De meeste mensen die mantelzorgers zijn, ervaren dit als waardevol en dankbaar werk maar vinden het soms ook moeilijk. Wie bewaakt de grenzen, de balans tussen geven en ontvangen, tussen moeten en kunnen?

Stichting Wijzer, Aanzet, Gemeente Smallingerland, Rabobank en Sûnenz hebben de handen ineen geslagen in het project Wijzer op P@d. Door middel van het aanbieden van cursussen wordt senioren een steuntje in de rug gegeven in de snel veranderende digitale wereld.

Van 1 augustus tot 25 september is de expositie Old Love van fotografe Annabel Oosteweeghel te zien in Sûnenz.

Het zingevingsspel Uit Jezelf helpt mensen te laten beseffen en te uiten wat er echt toe doet in hun leven. Wie ben ik zelf en wat drijft mij? Wat doe ik met mijn leven, wat ervaar ik als zinvol en waarom?

Van 3 augustus tot 15 september exposeert Linda Cohen haar werken op de Campus in Neibertilla.

Fit de zomer in met Simmer yn Sûnenz!

Elf studenten fotografie van ROC Friese Poort Drachten deden mee aan het project Textiellab, onderdeel van Dr8888 Boogie Woogie voor duurzaamheid. Dit project is een samenwerking tussen Museum Dr8888, ROC Friese Poort en Sûnenz in het kader van Leeuwarden-Fryslan Culturele Hoofdstad 2018.

 

Voor de tentoonstelling Ik ben een oceaan van wachten over eenzaamheid, ben ik op zoek naar 11 nachtkastjes, die op reis mogen langs alle locaties van ZuidOostZorg.

Mijn naam is Jeanet Groenewoud en mijn passie is fotografie, die ik graag met u wil delen. Macro fotografie, Landschappen en dierportretten genieten mijn voorkeur. Ik fotografeer graag met creatieve lenzen d.w.z. lenzen die een bepaald effect geven aan de foto. Dit kan zijn zeer beperkte scherpte of mooi bokeh (onscherpe delen).

Een kastje op een straathoek, een omgebouwd konijnenhok op hoge palen, een klein kabouterhuisje aan de gevel van een woonhuis. De minibieb verovert Nederland. Een minibieb is een heel toegankelijke manier om aan een lekker leesboek te komen. Het principe van een minibieb is 'geef een boek, neem een boek'.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.