Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Van 14 t/m 18 januari 2019 is op het Winkelplein in Sûnenz een beeldhouwatelier ingericht. Hier gaan we samen beeldhouwen. Doet u mee?

In december 2018 start Sûnenz met een eigen Masteropleiding: de Master fan Sûnenz. Het doel van de Master fan Sûnenz is om mensen op te leiden in hoe zij zelf lokale initiatieven op het gebied van gezondheid en preventie kunnen ontplooien.

Hea! was op bezoek bij het Sûnenz-koar. Het overdagkoor van Sunenz is een groot succes. Er wordt overdag gerepeteerd en dat is voor veel ouderen heel plezierig. Het gezamenlijk zingen en nieuwe sociale contacten opdoen vinden de koorleden geweldig! Klik verder om de video te bekijken. 

Mantelzorger zijn, is bijna nooit een keuze, het overkomt je.
De meeste mensen die mantelzorgers zijn, ervaren dit als waardevol en dankbaar werk maar vinden het soms ook moeilijk. Wie bewaakt de grenzen, de balans tussen geven en ontvangen, tussen moeten en kunnen?

Stichting Wijzer, Aanzet, Gemeente Smallingerland, Rabobank en Sûnenz hebben de handen ineen geslagen in het project Wijzer op P@d. Door middel van het aanbieden van cursussen wordt senioren een steuntje in de rug gegeven in de snel veranderende digitale wereld.

Van 1 augustus tot 25 september is de expositie Old Love van fotografe Annabel Oosteweeghel te zien in Sûnenz.

Het zingevingsspel Uit Jezelf helpt mensen te laten beseffen en te uiten wat er echt toe doet in hun leven. Wie ben ik zelf en wat drijft mij? Wat doe ik met mijn leven, wat ervaar ik als zinvol en waarom?

Van 3 augustus tot 15 september exposeert Linda Cohen haar werken op de Campus in Neibertilla.

Fit de zomer in met Simmer yn Sûnenz!

Elf studenten fotografie van ROC Friese Poort Drachten deden mee aan het project Textiellab, onderdeel van Dr8888 Boogie Woogie voor duurzaamheid. Dit project is een samenwerking tussen Museum Dr8888, ROC Friese Poort en Sûnenz in het kader van Leeuwarden-Fryslan Culturele Hoofdstad 2018.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.