Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Heeft u verhalen om door te vertellen? Wij luisteren graag.

 

In samenwerking met het Nationale initiatief Theater Na de Dam is Schouwburg De Lawei op zoek naar mensen die de Tweede Wereldoorlog in Drachten of de gemeente Smallingerland hebben meegemaakt en hun verhalen willen delen met jongeren. Onder leiding van een professionele regisseur maken en spelen de jongeren een voorstelling met daarin deze verhalen. De voorstelling wordt vervolgens op 4 mei, na de herdenking, om 21.00 uur in Drachten gespeeld.

Jij bent een gevoelsmens, je kunt situaties en mensen goed inschatten en weet hoe je een ander blij kunt maken. Ervaring vanuit je werk of privé met mensen met dementie is mooi meegenomen, maar niet vereist. Veel belangrijker vinden we het dat je snapt hoe belangrijk het is de wereld van de dementerende te begrijpen.

Ze groeiden niet op met het wereldwijde web, toch maakt ruim 60 procent van de 75-plusser nu meer dan ooit gebruik van het internet. Voor ouderen die hun weg online al aardig kunnen vinden en weten hoe om te gaan met een ipad is daarom de cursus Wijzer op p@d in het leven geroepen.

De expositie  Senioren in beeld is sinds 15 januari te zien in Sûnenz! Deze prachtige portretten zijn gemaakt door Ellen Novara da Lima. De expositie is ontstaan vanuit het idee om de oudere generatie op de gevoelige plaat vast te leggen.

 

Speciaal voor Sûnenz biedt Ellen de mogelijkheid om door haar gefotografeerd te worden. Zij doet dit kosteloos, de portretten kunnen via haar voor gereduceerde prijs worden ontwikkeld. Op woensdag 14 februari en op 21 februari van 10.00 -11.30 staat Ellen bij de expositie in de hal om je te fotograferen.

Sûnenz en ZuidOostZorg hebben hun eigen ‘Pakje kunst’. Op 1 februari werd onder grote belangstelling de 'Pakje Kunst'-automaat onthuld. Een Drachtster automaat die kunst biedt aan iedereen die een klein beetje nieuwsgierig is en van kunst houdt. Na een welkomstwoord van Alie Lucas, coördinator kunst en een inspirerend gedicht van Titia Zaadnoordijk, kunstenaar, onthulde de heer R. van der Leck, wethouder Smallingerland het 'Pakje Kunst'.

 

"Mijn schilderijen zijn primair visuele beelden. Zij zullen in eerste instantie naar niets anders verwijzen dan naar zichzelf, in die zin zijn zij realistisch. De rechtvaardiging van de verf ligt niet in een betekenis buiten het schilderij, maar in hoe de kijker het werk waarneemt. Het gaat over het schilderij en de interactie met de beschouwer".

Sinds vandaag hebben Sûnenz en ZuidOostZorg hun eigen ‘Pakje kunst’. Vanmiddag om 16.00 uur werd onder grote belangstelling de 'Pakje kunst'-automaat onthuld. Een Drachtster automaat die kunst biedt aan iedereen die een klein beetje nieuwsgierig is en van kunst houdt.

Wegens overweldigend succes vorig jaar van eerdere Sluit mij aan! cursussen gaan er vanaf februari weer nieuwe groepen van start. AanZet en Sûnenz organiseren Sluit mij aan!; een cursus om 55+ers digitaal aan te sluiten en nieuwe contacten op te doen.

 

 

Voor iedereen die heeft meegedaan aan de ipad cursus Sluit mij aan! wordt een terugkomdag georganiseerd!

 

 

 

 

Vanaf 1 februari 2018 heeft Sûnenz haar eigen ‘Pakje kunst’. Een Drachtster automaat die kunst biedt aan iedereen die een klein beetje nieuwsgierig is en van kunst houdt.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.