Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

‘Stokje’ wordt overgedragen aan nieuw bestuur Odensehuis

Op donderdagmorgen 25 juni 2020 heeft Anke Huizenga, bestuurder ZuidOostZorg symbolisch het ‘stokje’ overgedragen aan Jaap Broersma, voorzitter van het nieuwe bestuur van de nieuwe stichting Odensehuis Dirk Baron.  Het Odensehuis Dirk Baron is een gemoedelijk inloophuis, waar iedereen die met dementie te maken heeft welkom is. Het Odensehuis is twee dagen per week open en in 2019 zijn er circa 1.500 bezoeken geweest. 

 

Laagdrempelige ontmoetingsplaats
Het Odensehuis Dirk Baron is in 2018 opgericht voor iedereen in gemeente Smallingerland, die met dementie te maken heeft. Het Odensehuis is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor iedereen die te maken krijgt met dementie. In het Odensehuis staat de leefwereld van de mens met dementie centraal.

 

Ontstaan vanuit een samenwerking
Het Odensehuis Dirk Baron is opgezet vanuit een samenwerking van ZuidOostZorg, Kwadrantgroep,  Tao of Care en met betrokkenheid van de gemeente Smallingerland. In twee jaar tijd is het Odensehuis Dirk Baron uitgegroeid tot een vertrouwde plek voor veel mensen die te maken hebben met dementie. Nu is het tijd om vanuit deze mooie basis door te groeien en tevens een belangrijke ontmoetingsplaats te blijven zijn in de samenleving voor een ieder die te maken heeft met dementie.  

 

Nieuwe stichting
Om deze volgende stap ook bestuurlijk te ondersteunen, hebben ZuidOostZorg en de vereniging Sûnenz het initiatief genomen om Stichting Odensehuis Dirk Baron op te richten. Hiermee staat het Odensehuis midden in de samenleving en stelt daarmee de gemeenschap, de betrokken burger, de ondernemer in staat om deelgenoot te worden. Om zo vanuit de persoonlijke betrokkenheid mee te werken aan een dementie vriendelijke samenleving.

 

Anke geeft het 'stokje' door aan de nieuwe voorzitter van de stichting Odensehuis Dirk Baron, Jaap Broersma