Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Eerste editie SûnenzSwing geslaagd!

Ouderwets gezellig dansen om fit en gezond te blijven. Sûnenz gaat met de tijd mee om ouderen in beweging te krijgen.

Sing, sing, sing, sing van Louis Prima, klinkt het in Sûnenz,  maar ook hits van The Jacksons en John Travolta komen langs.

 

Minstens 2 keer per jaar

Tussen de dertig en veertig ouderen kwamen naar de eerste editie van SûnenzSwing, vooral ouderen in een rolstoel. Door de warmte valt de opkomst wat tegen maar dat mocht de pret niet drukken. Het is de bedoeling dat het dansfeest minimaal twee keer per jaar wordt georganiseerd op alle locaties van ZuidoostZorg, van De Waadwente in Dokkum tot Stellinghaven in Appelscha. De dansfeesten worden in woonzorgcentra gehouden, maar zijn vooral ook bedoeld voor de ouderen in de buurt die nog zelfstandig wonen.

 

Voldoende vrijwilligers nodig

Voorwaarde voor het houden van de dansfestijn is nog wel dat zich voldoende vrijwilligers aanmelden die plaatjes willen draaien en willen meedoen. De dansvloer is ingericht in retro-stijl, gebaseerd op de sfeer rond het platenlabel Motown. We proberen met de tijd mee te gaan. De ouderen van nu willen andere activiteiten dan die van vroeger. Daarnaast is dansen een leuke en goede activiteit om je hersenen en lijf gezond te houden.

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.