Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Expositie van Zwannie Menger

De mens is een belangrijk uitgangspunt voor mijn werk 
De zeggingskracht van lichaamshouding, in combinatie met beweging. Wat gebeurt er met het lichaam als het van houding verandert, hoe verhoudt het zich tot het licht, de vorm en de omgeving. Maar ook gelaatsexpressie, kwetsbaarheid, persoonlijke uitstraling en beleving zetten me aan tot schilderen en beeldhouwen. Sprankelende, contrastrijke en warme kleuren en bijzondere lichtvallen zijn daarbij een belangrijke bron van inspiratie. Mijn werk is figuratief, expressief te noemen.

Als gevoelsmens ontstaat mijn werk vanuit een emotie
De mensen om mij heen zijn veelal mijn inspiratiebron. Ik teken en schilder naar model, maar maak ook gebruik van eigen foto materiaal.
Als een beeld mij aanspreekt, leg ik dat vast op foto. Deze foto’s worden later gebruikt voor een eigen impressie. Ik gebruik houtskool, contékrijt, oliepastel krijt, acrylverf en/of olieverf voor het vervaardigen van mensfiguren in het platte vlak. Ik maak daarbij soms een combinatie van deze materialen en werk zowel op papier, karton als op doek.
Voor het vervaardigen van mensfiguren in 3D maak ik veelal gebruik van klei, soms in combinatie met andere materialen als hout en stoffen. De beelden in 3D zijn abstracter van vorm. Bij deze beelden gaat het me vooral om de lichaamsexpressie. Ik ben opgegroeid in een omgeving van natuur en vrijheid.De mens heeft daarin altijd een grote rol gespeeld
Door de plaats waarin we opgroeiden, waren we op elkaar aangewezen. In mijn beleving is de mens niet los te koppelen van zijn omgeving. De mens heeft heel veel invloed op zijn omgeving, op de natuur, maar ook op zijn medemens. Ik ben gefascineerd door de manier waarop de mens zijn emotie uit. Ik doe zelf eigenlijk alles vanuit mijn gevoel. De werken van Isaac Israëls, Käthe Kollwitz , Dinie Boogaart, Hendrik Elings, Henry Moore en Hans Arp hebben grote invloed op mij door hun expressieve manier van werken.

De drie beelden van Zwannie zijn vanaf 5 februari t/m 31 maart te bewonderen op het kunstplein.