Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Odensehuis Dirk Baron start spreekuur voor mantelzorgers

 

Heeft u een partner of naaste met dementie, of heeft u het vermoeden dat uw naaste dementerend is? Heeft u vragen over hoe u hier mee om moet gaan? Dan is het spreekuur voor mantelzorgers in het Odensehuis Dirk Baron in Drachten wellicht iets voor u. Vanaf april 2019 bent u iedere donderdag tussen 14.00 en 15.00 welkom tijdens het spreekuur voor mantelzorgers.

 

Tijdens het spreekuur voor mantelzorgers biedt het Odensehuis Dirk Baron de mogelijkheid om over deze en andere vragen persoonlijk met één van de aanwezige experts in gesprek te gaan.

“Wanneer iemand een partner of familie heeft met dementie, heeft dat vaak veel invloed op het eigen leven. Mensen zorgen met liefde en plezier voor hun naaste, maar de zorg is ook langdurig en intensief. Dat valt soms zwaar. Om niet overbelast te raken kan het dan helpen om er over te praten”, zegt Niels Nijdam, gastheer bij het Odensehuis Dirk Baron. “In het Odensehuis Dirk Baron bieden wij vanuit onze kennis over en ervaring met dementie een luisterend oor en helpen we mensen met advies over hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan.” 

Kosteloos

Het spreekuur specifiek voor mantelzorgers is iedere donderdag van 14.00 tot 15.00 en er zijn geen kosten aan verbonden. Om ervoor te zorgen dat het Odensehuis Dirk Baron mantelzorgers goed en persoonlijk kan helpen dient u wel vooraf een afspraak te maken. Gastheer Niels Nijdam is te bereiken via nielsnijdam@hotmail.com of telefonisch via 06-29391551.

 

Odensehuis Dirk Baron
Het Odensehuis Dirk Baron is een gemoedelijk inloophuis in het Túnhús van Sûnenz, waar iedereen die met dementie te maken heeft welkom is: mensen met (beginnende) dementie, (klein)kinderen en andere naasten, buren, buurtbewoner. Iedereen is welkom. Niets moet en alles mag is de insteek. Het Odensehuis Dirk Baron is elke maandag en donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend. Op donderdag van 10.30 uur tot 11.30 uur is er ook een casemanager dementie aanwezig.

 

Meer informatie over het Odensehuis Dirk Baron en het spreekuur voor mantelzorgers is te vinden op www.sûnenz.nl.