Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

SûnAdvies

Een investering in uw gezondheid is de beste investering die u kunt doen. Wilt u weten hoe u uw gezondheid kunt bevorderen en waar u rekening mee kunt houden om gezond oud te worden? Kom dan langs in Sûnenz voor het Sûnadvies: dé gezondheidscheck voor 65+ers in Smallingerland.

Wat is het SûnAdvies?
Tijdens het Sûnadvies spreekt u meerdere specialisten op het gebied van (positieve) gezondheidszorg, beweging, voeding en mondverzorging. Door metingen te doen en een vragenlijst in te vullen krijgt u inzicht in hoe het met uw gezondheid gesteld is en waar u aan kunt werken. Vervolgens kunt u thuis zelf aan de slag met het advies op maat, het Sûnadvies.

Persoonlijk advies
Gezondheid is alles en alles is gezondheid: persoonlijk en voor iedereen verschillend. Onze specialisten van Sûnadvies nemen ruim de tijd om uw vragen te beantwoorden en u te adviseren op het gebied van gezondheid. Wij stellen u ook vragen zodat wij u goed kunnen adviseren. Denkt u hierbij aan de volgende onderwerpen:
• Waar heeft u van genoten vandaag?
Het antwoord leert u waar u energie van krijgt.
• Beweegt u genoeg?
Wij vertellen u wat het stijgen van uw leeftijd doet met uw lichaam en spieren en geven advies over wat u kunt doen om meer te bewegen.
• Is uw mond gezond?
Een gezonde mond is van levensbelang, zeker bij het ouder worden. Wist u bijvoorbeeld dat goed kauwen een positief effect op de doorbloeding van uw hersenen kan hebben?

Met wie gaat u in gesprek?
Tijdens het SûnAdvies gaat u in gesprek met vier experts op het gebied van ouder worden en gezondheid. U kunt in gesprek met vier van de volgende specialisten:

  • Diëtiste
  • Geratrisch verpleegkundige van het GABC
  • Maatschappelijk werker
  • Fysiotherapeut
  • Apotheek
  • Ergotherapeut
  • Mondhygiëniste


Onze specialisten nemen samen met u een aantal vragen door. Zij beantwoorden daarnaast uw eigen vragen en meten indien nodig uw bloeddruk, geheugen en conditie. Zij adviseren u over uw gezondheid en waar u op kunt letten bij het ouder worden. Na afloop van de vier adviesgesprekken treft u de verpleegkundige nogmaals. Zij maakt een vervolgafspraak met u en biedt u ondersteuning bij het werken aan uw gezondheid aan de hand van het Sûnadvies.


Samen werken aan gezondheid: Ken uzelf, Voel u goed, Doe mee!

Wanneer kan ik terecht voor het SûnAdvies?
Na een kennismakingsgesprek bij u thuis of in het Sûnenz centrum wordt er gekeken met welke specalisten u in gesprek wilt. Aan de hand van uw wensen plannen wij een afspraak in met de vier specialisten.

Wat kost het en hoe meld ik mij aan?
Het Sûnadvies, ter waarde van € 150,00, kost u tijdelijk slechts 75,-. Voor dit bedrag ontvangt u een gezondheidsadvies op maat, waar u direct mee aan de slag kunt. U kunt dit bij Sûnenz contant of per PIN betalen.

Aanmelden gaat eenvoudig door een mail te sturen naar advies@sunenz.nl, of door telefonisch contact op te nemen met Margriet Paulusma (verpleegkundige) van het Sûnadvies via 06-83246452.

 

Download hier de flyer van het Sûnadvies

 Samen werken aan gezondheid: Ken uzelf, Voel u goed, Doe mee!