Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Sûnenz start met Adviesgroep SamenSûnenz

Sûnenz start met een eigen Adviesgroep: SamenSûnenz. De Adviesgroep SamenSûnenz moet bestaan uit betrokken burgers die willen meedenken, meedoen en meebeslissen in hoe Sûnenz het ‘samen werken aan gezondheid’ verder vorm gaat geven. Voor de Adviesgroep is Sûnenz nu op zoek naar betrokken en gemotiveerde mensen die zich willen inzetten voor de gezondheid van de samenleving.

 

Burger centraal
“De afgelopen jaren hebben we ervaren hoe krachtig en belangrijk het is om goed te luisteren naar de wensen en behoeften van ouder wordende burgers”, zegt Michel Dijkman, programmamanager bij Sûnenz. “Hierdoor is Sûnenz uitgegroeid tot een platform dat bruist van energie en waar de oudere burger centraal staat.” Juist dit uitgangspunt, de burger centraal, is wat Sûnenz met de Adviesgroep SamenSûnenz beoogt te versterken.

 

Van en voor burgers
Vanaf de start in 2013 is Sûnenz ‘van en voor burgers’ geweest. Het bestuur van Sûnenz bestaat onder andere uit vertegenwoordigers van ouderenbonden, die mede bepalend zijn geweest voor waar Sûnenz nu staat. “We blijven altijd vooruitkijken bij Sûnenz en zijn weer toe aan een volgende stap”, zegt Dijkman: “De stem en de ervaringsdeskundigheid van een Adviesgroep is hierin onmisbaar. Wij zoeken mensen die midden in de samenleving staan en een een brede of specifieke achterban vertegenwoordigen. Wij zoeken hun kennis en diversiteit, willen met hen in dialoog.”

 

Samen werken aan gezondheid
Sûnenz is hét Friese platform dat zich richt op de gezondheid van ouderen. Met meer dan 70 partners werkt Sûnenz samen aan gezondheid. Dat doen ze door zich te richten op ondersteuning van burgers en huisartsen, maar ook door samen met anderen te werken aan nieuwe sociale en technologische oplossingen. Zo werkt Sûnenz samen aan de gezondheid van de toekomst, met als doel om burgers zo gezond, gelukkig en zelfstandig mogelijk oud te laten worden.

 

Wilt u zich inzetten voor de gezondheid van ouderen in Friesland? Wilt u het verschil maken en er voor zorgen dat burgers gezond en gelukkig oud kunnen worden? Denk, doe en beslis dan mee met Sûnenz en word lid van de Adviesgroep SamenSûnenz!

 

Stuur ons een e-mail via info@sunenz.nl. Wilt u ons liever spreken? Bel dan met Ciska Linders (06-53140567) of Michel Dijkman (06-22749536).