Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Senioren in Smallingerland wijzer op p@d

Senioren in Smallingerland Wijzer op P@d.

Cursus digitale vaardigheid groot succes

 

 

Stichting Wijzer, Aanzet, Gemeente Smallingerland, Rabobank en Sûnenz hebben de handen ineen geslagen in het project Wijzer op P@d. Door middel van het aanbieden van cursussen wordt senioren een steuntje in de rug gegeven in de snel veranderende digitale wereld.

 

De overheid en andere organisaties richten zich steeds meer op online diensten (denk aan: DigiD en internetbankieren). De maatschappij verandert snel en sommige mensen kunnen moeite hebben om dit bij te benen. Daarom verzorgen de trainers van PC Probaat in de gemeente Smallingerland een iPadtraining genaamd Wijzer op P@d!. Elke laatste bijeenkomst werkt AanZet samen met de Rabobank om informatie te geven over veilig internetbankieren.

 

Inmiddels hebben de eerste deelnemers in Drachten en Oudega de cursus met goed gevolg doorlopen en de reacties zijn zeer positief. Ons streven is zoveel mogelijk senioren van deze gratis aangeboden cursus te laten profiteren. De komende tijd worden de cursuslocaties uitgebreid en worden er nieuwe cursussen in Drachten, Boornbergum e.o. aangeboden. Senioren ontvangen hiervoor een uitnodiging vanuit de Gemeente Smallingerland.

 

Deze cursus is georganiseerd in samenwerking met Rabobank Drachten, Sûnenz, Gemeente Smallingerland en Stichting Wijzer. Meer informatie? Bel dan met AanZet op 058-2849020.