Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Textiellab

Elf studenten fotografie van ROC Friese Poort Drachten deden mee aan het project Textiellab, onderdeel van Dr8888 Boogie Woogie voor duurzaamheid. Dit project is een samenwerking tussen Museum Dr8888, ROC Friese Poort en Sûnenz in het kader van Leeuwarden-Fryslan Culturele Hoofdstad 2018.

 

De studenten volgden een programma vanaf maart dit jaar, waarbij gastlessen werden gegeven door kunsthistoricus Hester Jenkins van Museum Dr8888, fotograaf en alumnus Afke Manshanden en architect Machiel Spaan van M3H Architecten. De inspiratielessen gingen over brainstormen en associatietechnieken, beeldaspecten en materiaalkeuze, exposeren en inrichten.

 

Judith Abels, Margo Borninkhof, Marye Holtrop, Femke de Jong, Renske Lemmens, Inge Meyer, Amber Pranger, Jelle Schilstra, Kim Schotanus, Jane Tiel en Merel de Vries creëerden op basis van de vier thema’s architectuur, textuur, mode en installatie hun eigen artistieke foto’s voor de tentoonstelling. Het resultaat is spannend en bevragend, esthetisch en modebewust, maar ook creatief en uitdagend.

 

De expositie wordt gehouden in Sûnenz van 25 juni tot 5 augustus 2018. De fotowerken zullen ook tijdens de Eventweek 2018 op de campus en op Simmerdeis te zien zijn bij Place to Be. 

 

Bekijk hier de uitnodiging in PDF.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.