Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Vacature Coördinator Odensehuis Dirk Baron (16 uur p/w)

Na de opstartfase staat het Odensehuis Dirk Baron stevig op haar eigen benen. Nu de basis is gelegd zoeken wij als stichtingsbestuur een coördinator die zo spoedig mogelijk samen met ons de volgende stap gaat maken.

Over het Odensehuis
Het Odensehuis Dirk Baron is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor iedereen die te maken krijgt met dementie. In het Odensehuis staat de leefwereld van de mens met dementie centraal. We kijken naar de kwaliteiten en talenten van onze bezoekers en moedigen hen aan om die zoveel mogelijk te benutten. Wij focussen ons op de mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Het Odensehuis richt zich op de volgende vier pijlers: het leveren van een bijdrage aan het zo lang mogelijk thuis blijven wonen, het bieden van een veilige en prettige ontmoetingsplaats; het stimuleren van een actieve leefstijl; het delen van kennis en ervaring.

Wat verwachten wij van je
● Als coördinator sta je achter deze visie en kan je dit vertalen naar praktisch handelen. Hiervoor maak je gebruik van je professionele deskundigheid en je ruime ervaring in de omgang met mensen met dementie. Vanuit je opleiding en specialisatie op HBO niveau houdt je overzicht en coördineer je het Odensehuis, ook in ingewikkelde situaties.
● Je kan je goed inleven in de gedachtewereld van mensen in het beginstadium van dementie, hun mantelzorgers en hun naasten. Je bent in staat om een open en prettige sfeer neer te zetten in het Odensehuis. Hierdoor voelen de mensen die binnenkomen zich op hun gemak en gehoord. Je bent oprecht nieuwsgierig naar wie ze zijn, wat ze beweegt en welke persoonlijke verhalen zij hebben.
● Je werkt intensief samen met professionals en organisaties die van belang zijn voor de mensen in het Odensehuis. Je stemt met hen af, je deelt actief kennis en je bent een vraagbaak. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan een dementievriendelijke samenleving.

Wat gaan je doen
● Als coördinator ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de vier pijlers. Je maakt gebruik van je eigen expertise en ervaring en werkt hierin samen met het stichtingsbestuur.
● Als coördinator ben jij het aanspreekpunt voor iedereen die het Odensehuis bezoekt en op zoek is naar informatie of een plek zoekt voor een open gesprek of rust. Je bent een luisterend oor, toont begrip en weet de bezoeker verder te helpen.
● Juist jij weet een activiteitenaanbod te ontwikkelen dat past bij de wensen van de doelgroep. Door je enthousiasme weet je de bezoekers mee te krijgen, ondersteund door een team van betrokken vrijwilligers en studenten dat je zelf hebt samengesteld.
● Omdat je actief bent in het lokale netwerk kan je de bezoeker van het Odensehuis adequaat adviseren en waar nodig doorverwijzen. Je werkt samen met lokale partijen en weet slim activiteiten en projecten aan elkaar te verbinden.
● Je volgt de lokale, regionale en landelijke ontwikkelingen op de voet, vertaalt dit naar het Odensehuis Dirk Baron en geeft het stichtingsbestuur gevraagd en ongevraagd advies.
● Samen met het bestuur maak je een jaarplanning en zorg je voor een periodieke terugkoppeling over de voortgang hiervan. Kortom, je werkt nauw samen met het bestuur.

 

Wat bieden wij jou
Een inspirerende baan waarin je de ruimte krijgt om het Odensehuis verder te laten groeien. Wij vertrouwen op jouw expertise en bieden jou daarom de ruimte om ook jezelf te ontwikkelen. Wij brengen je in contact met het brede netwerk waarmee we intensief samenwerken en innoveren. Ook kan je rekenen op de steun en advies van een enthousiast en gedreven stichtingsbestuur. Je aanstelling is voor de duur van een jaar waarbij we de wens uitspreken dat je je langer aan ons verbindt. Het salaris dat we je bieden is passend bij Hbo-niveau waarbij een aanstelling als ZZP’er onze voorkeur heeft.

 

Vragen
Wij houden van mensen die nieuwsgierig zijn en het initiatief nemen. Dus stel je vragen aan Jaap Broersma (voorzitter) 06-53240785 of aan Michel Dijkman (secretaris) 06-22749536. Je sollicitatiebrief met c.v. kan je voor 15 juni mailen naar m.dijkman@sunenz.nl

Gesprekken
De gesprekken zullen plaats vinden op 19 juni met een afvaardiging van het stichtingsbestuur en de bezoekers van het Odensehuis.