Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Zelfmanagement burger wordt katalysator voor e-health

Er is nog een weg te gaan als het om de implementatie van ehealth-toepassingen gaat. Zo blijkt uit de E-health Convention van Skipr/Emerce op 4 november in Amsterdam. De zorg heeft meer lef nodig en moet aan de slag. “Doen” is het credo. Maar er klinkt ook een waarschuwing.


E-health is niet geschikt voor iedereen. Bij toepassingen als beeldbellen of zelf je medische waarden meten is een deel van de cliënten c.q. burgers gebaat, anderen kunnen er niet mee omgaan.

E-health en zorgverbetering

Net voor het zomerreces (2 juli jl.) hebben minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn een brief aan de Tweede Kamer gestuurd met als titel “E-health en zorgverbetering”. In deze brief staan de ambities beschreven ten aanzien van de invoer van ehealth. Binnen vijf jaar moet: 80% van de chronisch zieken en 40% van de overige Nederlanders direct toegang hebben tot bepaalde medische gegevens; 75% van de chronisch zieken en kwetsbare ouderen kan, die dit wil en hiertoe in staat is, zelfstandig metingen uitvoeren en iedereen die zorg en ondersteuning thuis ontvangt heeft de mogelijkheid om – desgewenst - via een beeldscherm 24 uur per dag met een zorgverlener te communiceren.

Lees hier verder