Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Vrijwilligers gezocht Odensehuis Drachten

 

Betreft 2 Vrijwilligers Odensehuis Drachten

 

Parttime 16 uur (ma/do) per direct.

 

Jij bent een gevoelsmens, je kunt situaties en mensen goed inschatten en weet hoe je een ander blij kunt maken. Ervaring vanuit je werk of privé met mensen met dementie is mooi meegenomen, maar niet vereist. Veel belangrijker vinden we het dat je snapt hoe belangrijk het is de wereld van de dementerende te begrijpen.

 

Odensehuis Drachten

Het Odensehuis is een gemoedelijk inloophuis, waar iedereen die met dementie te maken heeft welkom is: mensen met (beginnende) dementie, (klein)kinderen en andere naasten, buren, buurtbewoners. Iedereen is welkom. Niets moet en alles mag is de insteek. De drijfveer is de overtuiging dat mensen met dementie langer gezond en zelfredzaam thuis kunnen blijven wonen als zij een plek hebben waar ze in eigen tempo en naar eigen vermogen meedoen en meetellen in de maatschappij, waar ze gewaardeerd en aangesproken worden op hun kwaliteiten en wie zij zijn.

 

Je werkt samen met

Gastheer Niels Nijdam, heeft als mantelzorger en initiatiefnemer voor een dagbesteding voor jonge mensen met dementie veel praktijkervaring. Hij weet hoe belangrijk het is om vanuit oprechte interesse contact met elkaar te hebben. Of hoe je in eenvoud kunt genieten van een lekkere kop koffie, goede muziek en de geur van verse soep tussen de middag.

 

Wat ga je doen?

De gastheer ondersteunen met dagelijkse werkzaamheden. De hoeveelheid deelnemers kan per dag verschillen, wanneer het erg druk is kan de gastheer niet iedereen de aandacht geven die hij/zij verdient en komt de vrijwilliger in beeld. Met deelnemers in gesprek gaan, koffie-thee verzorgen en vragen beantwoorden zijn voorbeelden van je werkzaamheden. Maar ook: een boodschap doen, er even uit met een aantal deelnemers of naar het Overdagkoor in Sûnenz luisteren. Belangrijk hierin is te observeren en aan te voelen waar de bezoeker behoefte aan heeft.

 

 

Wie zoeken wij?

  • Een gevoelsmens
  • Iemand die actief op mensen afstapt
  • Makkelijk een praatje maakt
  • Oog heeft voor detail
  • Ervaring met mensen met dementie is een pré maar niet vereist. 

 

Wat bieden we

 

  • Een gemoedelijke werkomgeving
  • Een mooi locatie in het knusse tuinhuis in drachten
  • Lekkere koffie
  • Goeie lunch

Informatie

Vragen? Wij houden van nieuwsgierige mensen! Vragen over deze functie kunnen worden gesteld aan Niels Nijdam, tel: 06-29391551 . Voor meer informatie over het Odensehuis Drachten ga je naar: https://www.sunenz.nl/odensehuis

 

Klik hier om de vacaturetekst te downloaden in pdf!

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.