Over Sûnenz
Sûnenz is hét centrum
om gezond en vitaal ouder te worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Workshops (theater) poppen maken

Jong en oud, alleen of samen, inspireren en creëren. Drie generaties (ouderen, professionals en studenten) met elkaar in contact brengen door iets te gaan maken. Niet alleen het creatieve proces, de kunst, maar ook elkaar ontmoeten is belangrijk.


Op maandag 25 maart, dinsdag 26 maart en vrijdag 29 maart 2019 is aan de stamtafel in de kunstruimte in Sûnenz een atelier ingericht. Hier gaan cliënten en familieleden/bezoekers samen met studenten, vanuit ons ‘anders kijken, anders denken en anders doen’ (theater)poppen maken onder leiding van Linda de Haan illustrator en Dorthee Mokkum kostuumontwerper.

Boek ‘Koning & Koning’
Het thema en uitgangspunt tijdens deze ochtenden is Linda de Haan haar debuut prenten-boek Koning & Koning, wat ze in 2000 heeft gemaakt in samenwerking met Stern Nijland. Het boek is inmiddels in elf talen verschenen en werd meerdere malen bewerkt voor theater.
Het boek vertelt het verhaal over een kroonprins die geen zin heeft om te trouwen, dus gaat zijn moeder de oude koningin, op zoek naar een geschikte partner voor haar zoon. De prins wordt alleen niet verliefd op een prinses, maar op een prins.

Workshops (theater) poppen maken
Tijdens de workshop willen de vormgevers de deelnemers verleiden tot het gesprek over zichzelf en de diversiteit die bestaat in relaties. Hoe geef je je eigen leven vorm en op welke manier kan dat worden vertaald in een personage, die gecreëerd wordt tijdens de workshops.Theaterpoppen maken
Tijdens deze ochtenden wordt er gewerkt met materialen die geschikt zijn voor de meer en minder ervaren creatieveling. Onder persoonlijke begeleiding kan een eigen uniek personage worden gecreëerd. Gezellig samen aan de slag of creatief alleen, alles kan.
Doet u mee en leert u anders kijken en anders doen? Ook als u geen ervaring heeft, maar het wel leuk vindt om uw verhaal te delen en wellicht samen creatief aan de slag te gaan is deze workshop geschikt om aan deel te nemen. Er wordt in deze week op maandagochtend, dinsdagochtend en vrijdagochtend gewerkt van 9.30 tot 11.30 uur. De gemaakte werken worden aansluitend twee weken tentoongesteld in Sûnenz. Deze workshop is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om creatief te worden uitgedaagd door twee vormgevers met ervaring in het theater vak.

Aanmelden
Er zijn geen kosten voor deelname. In verband met de capaciteit, wel graag vooraf aanmelden. Dit kan bij Alie Lucas, email: a.lucas@zuidoostzorg.nl of telefoonnummer: 06-19298070. Let op: Aanmelden kan tot woensdag 20 maart 2019, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.