Wat is Sûnenz
Samen gezond en vitaal ouder worden
dansend ouder echtpaar sunenz

Wat is Sûnenz?

Wat betekent Sûnenz?
Sûnenz komt van het Friese woord sûnens en heeft twee betekenissen:

  1. Gezondheid
  2. Proost (op uw gezondheid)

Door de letter ‘s’ om te draaien, klinkt het nog steeds als sûnens. Maar de ‘enz’ geeft de veelzijdigheid en diversiteit van het totale aanbod aan.


Doel van Sûnenz
Mensen zo lang en zo gezond mogelijk zelfstandig van het leven laten genieten. Dit doen we niet alleen door medische ondersteuning te bieden, maar ook te zorgen voor vertier, beleving en gezelligheid.
De juiste zorg wordt toegankelijker voor ouderen en is op een plek dichtbij de woonomgeving van de oudere. Alles onder één dak.


Initiatiefnemers en partijen

Sûnenz heeft een aantal initiatiefnemers: Wim Brunninkhuis (huisarts), drie apothekers verenigd in Apotheek Sûnenz, Certe, ZuidOostZorg, GGZ Friesland en het UMCG. Sinds begin 2012 zijn ook de ouderenbonden, ANBO, PCOB, de KBO en het M.O.S. actief betrokken.


Andere betrokken partijen zijn:
Koninklijke Visio, Achilleonzorg, RuG/UMCG, Hanzehogeschool Groningen, NHL, Friesland College, Burgemeester Harmsmaschool, Focus Cura, Sensire, Bewegingscentrum Drachten, Huisartsenpraktijken: W. Vogel, Museum Drachten, Karmel Klooster, Muziekschool Meldij, Vitalis Medux, Versmarkt Sûnenz, Oosterhoff hoortoestellen, Kapsalon Andrea en bloemsierkunst Foekje de Boer. Voor de benodigde ICT infrastructuur wordt samengewerkt met de Stichting Gerrit.