Sûnenz
Gezond en vitaal ouder worden
bij Sûnenz
dansend ouder echtpaar sunenz

AanZet en Sûnenz werken samen met Stichting Wijzer, Rabobank en gemeente Smallingerland om ouderen digitaal vaardiger te maken!

Wijzer op pad is een uniek project om ouderen (nog) digitaal vaardiger te maken ontstaan vanuit een mooie samenwerking tussen o.a. Stichting wijzer, Aanzet en Sûnenz. Stichting wijzer, opgericht vanuit de Samenwerkende Ouderenbonden Smallingerland, richt zich op het aanbieden van informatie online en het ondersteunen van ouderen die hun weg online beter willen leren bewandelen. Ze heeft als doel een digitaal platform in te richten waarop ouderen in de regio terecht kunnen met al hun vragen. In de zoektocht naar het aanbieden van zo’n platform is de stichting gaan samenwerken met de gemeente Smallingerland die het platform SamenWijzer aanbiedt. Naast het aanbieden van een platform heeft Stichting Wijzer ook de wens om ouderen persoonlijk te ondersteunen in het praktisch gebruik van internet.

 

Ipad cursus

Deze laatste wens komt nu tot uiting in een samenwerking met Aanzet en Sûnenz die al eerder de succesvolle Ipad cursus Sluit mij aan organiseerden. AanZet en Sûnenz trainen hierbij ouderen in het gebruik van iPad met als doel ouderen digitaal vaardig te maken in en rondom Smallingerland. In een kleine persoonlijke leersetting worden ouderen getraind in het gebruik van de iPad. Dit jaar zijn er 350 enthousiasten ouderen getraind. Tijdens deze cursus gaven veel ouderen aan dat zij behoefte hebben aan een cursus op het gebied van: internetbankieren, beeldbellen (Skypen), e-mailen en in hun zoektocht naar betrouwbare gezondheidsinformatie. In het project Wijzer op p@d werken Stichting Wijzer, Rabobank, gemeente Smallingerland, AanZet en Sûnenz samen om te voldoen aan deze concrete wens.

 

Samenwerking

AanZet is verantwoordelijk voor de uitvoering en inhoud van de cursus, de handleiding en het train-de-trainer concept waarmee senioren ingezet kunnen worden als trainer. Sûnenz treedt op als projectleider namens Stichting Wijzer. De doelstelling van Wijzer en Sûnenz sluiten goed op elkaar aan. Waar Stichting wijzer een platform wil aanbieden waar ouderen in de gemeente Smallingerland, wil Sûnenz het platform zijn waar burgers en professionals samen (innovatieve) diensten ontwikkelen en aanbieden. Om antwoord te kunnen geven op vragen die spelen bij ouderen over het gebruik van internetbankieren biedt de Rabobank Drachten Friesland Oost in de cursus hun expertise aan in als het gaat over veilig internetbankieren. De gemeente Smallingerland is faciliterend t.a.v. de ruimten en het benaderen van de senioren in Smallingerland.

 

Train de trainer

Tijdens de bijeenkomst Train de trainer in januari kwamen alle bovengenoemde partijen bijeen om het lesmateriaal door te nemen en bovenal van elkaar te leren zodat de cursus Wijzer op p@d zo goed mogelijk aansluit bij de behoefte van de mensen van het uiteindelijk om draait: ouderen die hun kennis online willen vergroten!

 

 

Voor meer informatie over de cursus of samenwerking

Mail naar info@sunenz.nl of bel met 0512 35 93 80.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.