Sûnenz
Gezond en vitaal ouder worden
bij Sûnenz
dansend ouder echtpaar sunenz

Officiële opening Odensehuis Drachten 12 maart

Op 15 januari dit jaar opende het Odensehuis in Sûnenz Drachten haar deuren voor bezoekers. Marte Wester (mantelzorger) en haar vader Pieter lopen sindsdien steevast elke maandag en donderdag naar binnen. Het is voor zowel Marte als haar vader erg fijn dat er zo´n plek dichtbij huis is. Volgens Marte is het Odensehuis Drachten een unieke plek, waar iedereen zichzelf kan zijn, of je nu een vorm van dementie hebt of mantelzorger bent. ´Mijn vader vindt hier herkenning en ontmoet mensen die in hetzelfde schuitje zitten, dat schept een band´.

 

Het Odensehuis Drachten is voor iedereen die met dementie te maken krijgt. Voor mensen met beginnende dementie, maar ook voor de partner, mantelzorger of buurtbewoners. Er is geen indicatie nodig en geen verplicht programma, waardoor men tijdens openingstijden binnen kan wandelen wanneer het uitkomt. Gewoon om een kop koffie te drinken, te praten of naar muziek te luisteren.

 

Op donderdag is er in de ochtend een casemanager dementie aanwezig, die vragen kan beantwoorden over hoe bijvoorbeeld ook thuis met dementie om te gaan. Of om samen te kijken of er ergens praktische ondersteuning nodig is. Gastheer Niels heeft daarnaast als ervaringsdeskundige ook veel kennis in huis. ´Ik heb gezien welke wanhoop en onwetendheid erbij komt kijken wanneer iemand de diagnose krijgt. Niet alleen tijdens, maar ook voor en na de diagnose is er behoefte aan een plek waar je je zorgen kunt delen. Een plek waar je je thuis voelt, ook als mantelzorger´. Het bieden van deze plek kan er uiteindelijk voor zorgen dat de wanhoop en onwetendheid wordt wegenomen en daarmee psychische- / gezondheidsklachten klachten worden voorkomen of uitgesteld.

 

De initiatiefnemers van het Odensehuis in Drachten (ZuidOostZorg, De Kwadrantgroep en de Tao of Care) zagen het belang van een plek voor deze doelgroep. Samen hebben zij de handen ineengeslagen om deze plek te verwezenlijken, in nauwe samenwerking met de gemeente Smallingerland en andere partners. De gezamenlijke droom is om van het Odensehuis Drachten een plek te maken waar iedereen die met dementie te maken krijgt vanzelfsprekend naar toe gaat met al zijn zorgen en vragen.

 

Op 12 maart is de officiële opening van het Odensehuis in Drachten wij nodigen u als partner van Sûnenz van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Bekijk hier de uitnodiging: PDF DocumentUitnodiging Odensehuis Drachten 12-03-2018.pdf

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.