Verwijzers
Bent u huisarts?
Lees hier informatie speciaal voor u
Foto verwijzer_ vulpen

OTAGO-oefenprogramma

Wanneer men ouder wordt, kunnen de beenspierkracht, het evenwicht en de algehele conditie achteruit gaan. Hierdoor kan men onzeker worden en minder gaan bewegen. Dit gaat ten koste van de zelfstandigheid van de patiënt.

 

OTAGO
Het OTAGO oefenprogramma is een effectief programma, waarbij beenspierkracht, evenwicht en lenigheid worden geoefend. Oefeningen die belangrijk zijn om zelfstandig te kunnen blijven, op visite te kunnen gaan en hobby’s uit te kunnen voeren.

 

Voor wie.

Wanneer iemand merkt, bijvoorbeeld het lopen, het opstaan uit de stoel, normale huishoudelijke taken meer moeite kosten of wanneer men bang is om te vallen dan is het Otago oefenprogramma wellicht iets voor uw patiënt. 

 

Er wordt 10 weken, 1x per week, een uur lang in een groep geoefend onder begeleiding van een fysiotherapeut. Daarnaast krijgen de deelnemers een instructieboekje mee naar huis om thuis ook aan de slag te gaan met de oefeningen.

 

Veiligheid staat voorop!

Ook mensen die met een rollator of stok lopen, kunnen zonder problemen deelnemen aan dit oefenprogramma. Oefeningen vinden plaats op of achter een stoel.

 

Het OTAGO-oefenprogramma start vanaf oktober 2017 en wordt op verschillende locaties en met verschillende partners aangeboden:

 

Sûnenz

Burg. Wuiteweg 140 Drachten

Opgeven via 0512-57 19 32

fysiotherapie@sunenz.nl

 

Fysiotherapie Moleneind

Moleneind Zuidzijde 175, Drachten

Opgeven via 0512- 51 41 50

info@fysiomoleneind.nl

 

Fysiotherapiepraktijk De Oppers

De Oppers 3, Drachten

Opgeven via: 0512- 51 55 91

info@deoppers.nl

 

ZuidOostZorg, locatie de Wiken

Dwarswyk 346a, Drachten

Opgeven via 0512- 57 19 32

fysiotherapie@sunenz.nl

 

Download hier de folder van het OTAGO-oefenprogramma.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.